Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο Γρηγόρης Πασπάτης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Σημαντική η κληρονομικότητα,σημαντικότερη η πρόληψη
Στη μεγάλη σημασία των προληπτικών εξετάσεων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου τόνισε σε άρθρο του στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” ο συντονιστής διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης με αφορμή το διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Ο κ. Πασπάτης, ο οποίος είναι ένας εκ των ομιλητών, τόνισε ότι όσοι έχουν κληρονομικό ιστορικό πρέπει να αρχίσουν  σε νεαρή ηλικία τις προληπτικές εξετάσεις.
Εάν για παράδειγμα ένας από τους γονείς τους νόσησε σε ηλικία 50 ετών, εκείνοι πρέπει να κάνουν την πρώτη τους εξέταση 20 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή σε ηλικία 30 ετών, και να ακολουθήσουν στη συνέχεια τις οδηγίες του γιατρού τους. Ωστόσο, ο γενικός πληθυσμός πρέπει να κάνει την πρώτη του εξέταση στα 50.
Στο ερώτημα με τι συχνότητα πρέπει να γίνονται εξετάσεις εάν ο εξεταζόμενος δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα είπε: “Κάθε 10 χρόνια. Δεν είναι μια εξέταση που χρειάζεται να επαναλαμβάνε- ται συνεχώς”.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου εμφανίζονται σε ηλικίες άνω των 60. Υπάρχουν και ασθενείς 35- 40 ετών αλλά πρόκειται για λίγες περιπτώσεις.
“Στην εποχή μας υπάρχουν τεχνικές που βοηθούν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση αυτή της μορφής του όγκου και θα έλεγα ότι είναι μειωμένος ο αριθμός εκείνων που πεθαίνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Όσον αφορά στους παράγοντες που τον προκαλούν, ο γαστρεντερολόγος είπε ότι σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η κληρονομικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου