Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Νεκρώνει η χώρα την Τετάρτη 30 Μαΐου

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απευθύνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο..
πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ
Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ, που στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «αρνούμαστε να θεωρήσουμε ως κανονικότητα το “ολιστικό Σχέδιο” ανάπτυξης της κυβέρνησης που είναι ένα νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο με δυσμενή μέτρα πολλών ετών. Μας κοροϊδεύουν για να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στον καναπέ του σπιτιού μας να βλέπουμε τηλεόραση (μουντιάλ) όπως είπε και ο κς Τσίπρας» Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την Τετάρτη σε προσυγκέντρωση στις 10 στο υπουργείο Υγείας.

Συμμετέχει και η ΟΜΕ–ΟΤΕ
Και η ΟΜΕ–ΟΤΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα λιτότητας, την ανεργία, την υπερφορολόγηση και καλεί «τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ομίλου ΟΤΕ σε κινητοποίηση για καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία».
Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Τέλος στην 24ωρη γενική απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Τα σωματεία του Τύπου αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00  π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της  Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου