Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

"Άναψε φωτιές" το... κάψιμο του Ερντογάν...στην Κρήτη

Διπλωματικές προεκτάσεις φαίνεται να παίρνει η φετινή "μόδα" σε χωριά της Κρήτης, όπου, οι κάτοικοί τους επέλεξαν να δώσουν στον Ιούδα τη μορφή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Σε τρεις τουλάχιστον φετινές φουνάρες για τον Ιούδα, στο Καβούσι Σητείας, στις Στέρνες Ακρωτηρίου και την Αγιά Ρουμέλη, οι διοργανωτές του εθίμου θέλησαν χρησιμοποιώντας τη μορφή του Ερντογάν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για τις προκλήσεις του δραγάτη- γείτονα αλλά και για τη φυλάκιση των δυο Ελλήνων αξιωματικών που αναμφισβήτητα βάρυναν πολιτικά τη φετινή Πασχαλινή ατμόσφαιρα στην ελληνική κοινωνία.
Ακριβώς όμως επειδή το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την παρούσα περίοδο δεν το λες και "εύκρατο", λίγο ήθελε να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο οι... φουνάρες!
Κάποιοι από την Αθήνα, έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινήσεις για την κρητική πρωτοτυπία, καθώς με τους Τούρκους, έτσι που συμπεριφέρονται, φοβάσαι και τη σκιά σου!
Οι ιθύνοντες έσπευσαν να εξηγήσουν στα...κεντρικά το κρητικό έθιμο, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες του νησιού και θυμίζοντας τους πως και στο παρελθόν, ειδικά τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, ο Ιούδας έφερε το πρόσωπο της Μέρκελ!
Οι Αθηναίοι φαίνεται να ηρέμησαν και να έκλεισαν το τηλέφωνο και το θέμα εκεί!


Cretalve.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου