Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

"Πάνε πίσω" οι μεταθέσεις των στρατιωτών στο Καστελόριζο – Ενισχύεται δραματικά η Θράκη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά έχει θέσει άπαντες σε επιφυλακή.

Μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας θα πρέπει να περιμένουμε όξυνση της έντασης, καθώς η Αγκυρα έχει σαν στόχο και σκοπό να πιέσει σε όλα τα μέτωπα. Από Εβρο σε Αιγαίο και από εκεί σε Κύπρο, η Τουρκία πλέον έχει ανοίξει την «βεντάλια» των προκλήσεων.
Η κατάσταση είναι “έκρυθμη” κι αυτό οδηγεί ακόμη και “κόψιμο” μεταθέσεων για στρατεύσιμους που έχουν υπηρετήσει ήδη πέντε μήνες στην “πρώτη γραμμή”.
Η περίπτωση στην Δ.Α.Ν Μεγίστης είναι η πιο χαρακτηριστική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη οι οπλίτες που έχουν κλείσει 5 μήνες υπηρεσίας ,ενημερώθηκαν ότι “ήρθαν οι μεταθέσεις τους”.
Το Σάββατο η κατάσταση άλλαξε και τους ανακοινώθηκε ότι η μετάθεσή τους “πάει πίσω”.
Οπως φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο, δεν εξηγείται διαφορετικά η κατάσταση. Η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, φτάνοντας – ίσως – στο σημείο να προκαλέσει ένα νέο «θερμό επεισόδιο», τύπου Ιμίων.

Η Θράκη ενισχύεται
Περί τους 1.800 νέους οπλίτες θητείας υποδέχεται η Θράκη αυτές τις μέρες με την εφαρμογή από την τρέχουσα σειρά στρατευσίμων, τη 2018 Β’ ΕΣΣΟ, του νέου τρόπου κατάταξης στον Στρατό Ξηράς. Πρόκειται για την ουσιαστική κατάργηση των ως σήμερα «παραδοσιακών» Κέντρων Κατατάξεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) του Ελληνικού Στρατού, με την ταυτόχρονη παρουσίαση και εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων σε μία επιλεγείσα μονάδα ανά σχηματισμό.
Τα πέντε Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), σε όλη την Θράκη (στρατόπεδο ΥΠΙΑΤΡΟΥ Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη Πετροχώρι Ξάνθης, στρατόπεδο ΛΓΟΥ Παύλου Ηλιοπούυλου Κομοτηνή, στρατόπεδο ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ Μιχαήλ Μηλιδώνη Σουφλί, στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ Νικολάου Βογιατζή Αλεξανδρούπολη, Καβυσός Έβρου και στρατόπεδο ΣΧΗ Ιωάννου Θειδωράκη Λαγός Διδυμοτείχου) άνοιξαν τις πύλες τους και δέχονται τους οπλίτες οι οποίοι και θα υπηρετήσουν την θητεία τους στο Δ΄ Σώμα Στρατού. Η διαδικασία της κατάταξης ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας και της σημασίας που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο νέο θεσμό κατάταξης των οπλιτών, είναι η παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, στα σημεία υποδοχής, προκειμένου να μιλήσουν από κοντά με τους νέους στρατιώτες και να τους καλωσορίσουν.

Θέλουν με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα.
Οι Τούρκοι προκαλούν και προκαλούν συνεχώς, Σύμφωνα με το pentapostagma.gr από το βράδυ της Παρασκευής έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προβολείς με τους οποίους, φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια!
Είναι προφανές ότι η νέα τακτική των Τούρκων αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας πολεμικού κλίματος στον Έβρο και ειδικά στις Καστανιές, όπου επιχειρούν να εφαρμόσουν για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, τη θεωρία των γκρίζων ζωνών.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν εύκολα αντιμετωπίσιμα από την ελληνική πλευρά, αν υπήρχε η στοιχειώδης σοβαρότητα σε πολιτικό-κομματικό επίπεδο.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι όσο οι μέρες κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αυξάνονται, τόσο ανεβαίνει και το “πολιτικό θερμόμετρο” ακόμη και για το σοβαρό θέμα των ελληνοτουρκικών.
Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτομες να αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή κατά της Ελλάδας, όποτε και εάν χρειαστεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου