Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ικανοποιημένο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τη νέα σύμβαση στον ξενοδοχειακό κλάδο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την υπογραφή της νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ - ΥΤΕ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ.
Προβλέπει μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019.

Πρόκειται για την τέταρτη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υποράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, η οποία διατηρεί το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγούμενων συμβάσεων και για την τρίτη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.
Οπως τονίζεται, “είναι η πρώτη φορά που συμφωνείται η αύξηση του κατώτατου μισθού και στις δύο χρονιές ισχύος της σύμβασης”.
Το ΕΚΗ αναφέρει:
“Στην υπογραφή της συγκεκριμένης Κλαδικής ΣΣΕ μετείχε το μέλος του Προεδρείου της Διοίκησης του ΕΚΗ συνάδελφος Κοκολάκης Νίκος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας.

Συγχαίρουμε όλους όσους μάχονται και διεκδικούν ΣΣΕ, καθώς με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου