Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η τουρκική ακτοφυλακή χτύπησε σε σκάφος του λιμενικού στα Ίμια

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας, με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να χτυπά σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Μέσα από τις εικόνες από την κάμερα που διαθέτει το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης 090 και τις μαρτυρίες των 27 ατόμων - μέλη του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή αναμένεται να αντληθούν στοιχεία για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στο βίντεο έχει καταγραφεί το περιστατικό.
Όπως έχει γίνει γνωστό περίπου τα μεσάνυχτα το τουρκικό σκάφος χτύπησε με την πλώρη του την πρύμνη του ελληνικού σκάφους χωρίς να υπάρξει τραυματισμός μέλους του πληρώματος. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος σήμανε συναγερμός ενώ ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Στη συνέχεια το σκάφος του ΛΣ για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλημα αξιοπλοΐας του μεταφέρθηκε για επιθεώρηση στη Λέρο καθώς έχει υποστεί υλικές ζημιές και αναμένεται να μεταφερθεί στον Πειραιά. Τη στιγμή του περιστατικού το ΠΑΘ βρισκόταν ακινητοποιημένο στο σημείο στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας.
Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλα και των απειλών του επικεφαλής των συμβούλων του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ ότι θα σπάσει τα πόδια όποιων αποπειραθούν να ανέβουν στα Ίμια.
Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το περιστατικό λέγοντας ότι αποτελεί συνέχεια του επεισοδίου στις 17 Ιανουαρίου και πάλι με τουρκική ακταιωρό που ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων. 
Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού. 
Οι ίδιες πηγές σημείωναν στο «Βήμα» πως «η παρουσία του Λιμενικού στα Ίμια θα είναι συνεχής και δεν πρόκειται να φύγουμε από την περιοχή. Το 090 μπορεί να αποχώρησε λόγω του περιστατικού αλλά άμεσα το αντικατέστησαν άλλα σκάφη»

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου