Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Σητεία: Η σύζυγος δεν θέλει την περιουσία του δολοφονημένου καρδιολόγου

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση στην υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2017 εκτελέστηκε σε ενέδρα, ενώ κατευθυνόταν με το όχημα του από τη Σητεία στο ιδιωτικό του ιατρείο, στον Μακρύ Γιαλό.

Για τη στυγερή δολοφονία, βρίσκονται ως υπόδικοι στη φυλακή η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του θύματος και ο 37χρονος εραστής της, από την Βουλγαρία, αστυνομικός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 38χρονης, η εντολέας του έχει κάνει αποποίηση της περιουσίας του θύματος. Την προσωρινή επιμέλεια τού μόλις 4 ετών παιδιού της έχει αναλάβει η μητέρα της, η οποία διαμένει πολλά χρόνια στην Κρήτη ενώ την επιμέλεια διεκδικεί και η αδελφή του θύματος, όπως είπε.

Η 38χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, καθώς της αποδίδεται ότι παρείχε στον εραστή της κρίσιμες πληροφορίες για την ώρα αναχώρησης του συζύγου της από το σπίτι και για το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε. Η κατηγορία αυτή στηρίζεται σε sms το οποίο απέστειλε η Βουλγάρα στον εραστή της, στο οποίο τον ενημέρωνε ότι ο σύζυγός της είχε μόλις αναχωρήσει.

Ο συνήγορος της 38χρονης υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα απεστάλη, προκειμένου να ενημερώσει τον εραστή της ότι μπορούν να βρεθούν και να την επισκεφθεί στο σπίτι και ότι σε καμία περίπτωση δε γνώριζε για τις προθέσεις του φίλου της.

Η ενέδρα θανάτου
Η δολοφονία σημειώθηκε στην περιοχή «Πιλαλήματα» της Σητείας, όπου ο 37χρονος είχε στήσει ενέδρα στον γιατρό Χριστόδουλο Καλαντζάκη. Μόλις πέρασε με το αυτοκίνητό του ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα.

Αρχικά ο γιατρός τραυματίστηκε και το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του. Ωστόσο μόλις βγήκε για να ζητήσει βοήθεια ο δράστης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές, δύο στον θώρακα και στην πλάτη και μία στο κεφάλι.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τη δολοφονία καθώς και τον δράστη να απομακρύνεται από το σημείο. Πρόκειται για έναν κυνηγό που βρισκόταν στο σημείο μαζί με ακόμη δύο άτομα.

Με τη δική του κατάθεση οι αρχές έφτασαν σύντομα στον 37χρονο δράστη ενώ αργότερα, κατά την προανάκριση, ομολόγησε και η σύζυγος του θύματος την εμπλοκή της.

Τραγική λεπτομέρεια του σχεδίου είναι πως η δολοφονία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε ανήμερα των γενεθλίων του γιατρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τους παραδέχτηκαν πως σχεδίαζαν να ζήσουν μαζί και να οικειοποιηθούν την περιουσία του γιατρού.

Ο δράστης, πατέρας ενός παιδιού στη Βουλγαρία όπου υπηρετεί στην αστυνομία, φέρεται να διατηρούσε επί χρόνια ερωτική σχέση με τη σύζυγο του γιατρού και ταξίδεψε από τη Βουλγαρία στην Κρήτη με αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει το σχέδιο της δολοφονίας.

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου