Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ρήγμα στους ΑΝΕΛ – Ζουράρις: Δεν θα ψηφίσω σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»

Ο Κώστας Ζουράρις εμφανίστηκε ξεκάθαρος όσον αφορά στο Σκοπιανό τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
«Αν έρθει σύνθετη ονομασία με τον όρο »Μακεδονία» δεν πρόκειται να ψηφίσω. Με τίποτα. Μα τα γράφω από το 1992», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Ημουν επί τρεισήμισι ώρες στο συλλαλητήριο. Μίλησα με τον κόσμο. Το κεντρικό θέμα για όλους τους Μακεδόνες είναι το όνομα. Δεν είναι ο αλυτρωτισμός που υπάρχει σε μερικά άρθρα. Τα αγάλματα και τα αεροδρόμια είναι δευτερεύοντα, τα έβαλαν για να τα αφαιρέσουν και να πουν ότι έκαναν υποχωρήσεις. Το όνομα »Μακεδονία» είναι το επιθετικό, το αλυτρωτικό», πρόσθεσε.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις κινήσεις αυτές ως «στρατηγική» από την πλευρά των Σκοπίων:
«Ναι είναι στρατηγική. Η επιθετικότητα όμως βρίσκεται στο όνομα. Αφού θέλουν να δημιουργήσουν ένα έθνος, αναφέρθηκαν στον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο. Λένε ότι μπορεί να υπάρξει μια γεωγραφική ονομασία. Επιστημονικά και πολιτικά δεν υπάρχει γεωγραφική ονομασία, η ονομασία είναι πάντα και μόνο πολιτική, ανθρωπογενής, ανθρωποκεντρική. Οι άνθρωποι το ορίζουν».
Αναφορικά με τη δήλωσή του για τα νησιά και την γλώσσα ανέφερε: «Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε στο υπουργείο, μιλούσα για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και έλεγα ότι πρωταρχικό σημείο είναι η γλώσσα. Μπορούμε να χάσουμε 16 νησιά, αλλά τα ξαναπαίρνουμε, αλλά τη γλώσσα όταν τη χάσουμε δεν τα ξαναπαίρνουμε. Ιστορικά χάσαμε 5.800 νησιά. Τα ξανακερδίσαμε όλα! Εάν χάσουμε τα νησιά είναι δευτερεύον σε σχέση με τη γλώσσα. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι »δεν τρέχει τίποτα»».

«Τα νησιά τα παίρνουμε πάντοτε. Όταν δεν το καταλαβαίνει αυτό κάποιος, είναι κακόβουλος, ή ηλίθιος», τόνισε ο Κώστας Ζουράρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου