Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Καραντινός :Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες η ρύθμιση των 100 δόσεων

Ένα 20ήμερο έχουν στη διάθεσή τους όλοι οφειλέτες του Δήμου Ηρακλείου, για να καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Όπως φαίνεται, είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχουν οι δημότες για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σταδιακά, αφού εκτιμάται ότι πριν την επόμενη διετία δεν προβλέπεται να υπάρξει ευνοϊκότερη νομοθετική φόρμουλα αποπληρωμής χρεών.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για την ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι τις 30-11-17 θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις του Α.Φ.Μ. στις οποίες εξωθούνται οι Δήμοι.
Το καμπανάκι χτυπάει πιο δυνατά για τους μεγαλοοφειλέτες, καθώς ανάλογα με το ύψος του χρέους η ρύθμισή του προϋποθέτει την έγκριση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας ή της οικονομικής επιτροπής και στην περίπτωση που το χρέος είναι πολύ μεγάλο απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το συνολικό χρέος των πολιτών προς το δημοτικό ταμείο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραντινό, φτάνει τα 94 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των αυθαιρέτων).
Ο ίδιος τονίζει ότι μέσα από τη ρύθμιση αυτή ανοίγει ο δρόμος για μια πιο ευέλικτη διαχείριση των χρεών από τους οφειλέτες, στους οποίους δίνονται και κίνητρα μέσα από την παραγραφή των προσαυξήσεων…
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπά τους σε έως και 100 δόσεις, ενώ οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και δύο μήνες από την έναρξη ισχύος τού υπό ψήφιση νόμου, μπορούν, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Για την ακρίβεια, στον νόμο υπάγονται οι βεβαιωμένες οφειλές και όσες πρόκειται να βεβαιωθούν έως τις 30-9-17, δηλαδή δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου.


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου