Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονία Μ. Ζαφειρόπουλου: Τρομοκρατική ενέργεια ή τον σκότωσαν για τα εξοπλιστικά;

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ. ΑΣ. από την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο ίδιο του το γραφείο στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.
Τρομοκρατικό κτύπημα ή μαφιόζικου τύπου εκτέλεση για υποθέσεις εξοπλιστικών; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί την Ασφάλεια, προσπαθώντας να βρει τα πρώτα στοιχεία για τη σύλληψη των δυο δολοφόνων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν το θύμα τον τελευταίο καιρό και αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή και αν είχε δεχτεί απειλές.
Παράλληλα τις έρευνες παρακολουθεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να συνδράμει την Ασφάλεια όπου εάν χρειαστεί.
Ποια μυστικά γνώριζε στα εξοπλιστικά σκάνδαλα του Θ. Λιουκανάκου ο Μ. Ζαφειρόπουλος;
Γεννημένος το 1965 και παντρεμένος με δυο παιδιά ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό αλλά και το σκάνδαλο Energa.
Ο Μ.Ζαφειρόουλος ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε τον πρώην γραμματέα της ΓΔΑΕ Γιάννη Σμπώκο και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια των τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ ΕMB-145H από την σουηδική Ericsson (σύστημα ραντάρ Erιeye PS-890) και την βραζιλιάνικη EMBRAER (αεροσκάφος ΕΜΒ-145), σε μια αγορά που το ύψος της έφτασε στα τα 508,5 εκατ. ευρώ (124 δισ. δραχμές τότε).. .
Παράλληλα παρακολουθούσε και άλλες «σκοτεινές» υποθέσεις του άλλοτε άρχοντα των εξοπλισμών και ιδιοκτήτη του ομίλου Axon.
Οι Αρχές εστιάζουν και στο ενδεχόμενο να πρόκειται για δυσαρεστημένους πελάτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οποίοι θέλησαν να εκδικηθούν, παίρνοντάς του την ζωή.

Το φιλμ της δολοφονίας
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο δολοφόνοι έφθασαν στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου. Είχαν μαζί του ένα προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο συμμετείχε κι ένας συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ο συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που επρόκειτο να τον δολοφονήσουν!
Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Όπερ και εγένετο, με τον συνεργάτη του να αποχωρεί από το δωμάτιο.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι δύο δράστες τον πυροβολούσαν στο στήθος και το κεφάλι και τον άφηναν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος!
Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει η Ασφάλεια. Το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει -αυτή την ώρα- να μην συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν αναφέρουν πως οι δύο άνδρες φέρονται να μιλούσαν σπαστά ελληνικά.
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένειά του. Κάτι που είναι λογικό… Ειδικά ο 23χρονος γιος και ο αδελφός του θύματος, βρίσκονται ήδη στο σημείο και δεν μπορούν να συνέλθουν.
Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει δώσει ήδη περιγραφή των δραστών στις Αρχές. Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό, οι άνδρες της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει ήδη να «σαρώνουν» τις κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ούτως ώστε να συλλέξουν όσα στοιχεία μπορούν για να βρεθούν οι δολοφόνοι…
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σημείο που βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο του θύματος, βρίσκεται 100 μέτρα από το σπίτι του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια. Επίσης πολύ κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πως η πειροχή είναι πολύ καλά φρουρούμενη. Κι αυτό δείχνει το θράσος των δραστών, που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τον γνωστό δικηγόρο στην συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας!
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ εφτά μέρες μετά από τα γενέθλια του. Τίποτα δεν προμήνυε ότι ήταν τα τελευταία του γενέθλια. Μάλιστα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε ευχαριστήσει για τις διαδικτυακές ευχές που του είχαν δώσει μέσα από την σελίδα του στο Facebook.
Νέες πληροφορίες δίνουν μια διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα σενάρια για τη δολοφονία
Κατά τις αναφορές αυτές, οι δύο εκτελεστές είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με τον δικηγόρο. Χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της Ασκληπιού 154.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άντρες είχαν συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του για υπόθεση που αφορούσε αλλοδαπούς.
Οι δύο δολοφόνοι που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει από την αίθουσα με το επιχείρημα ότι ήθελαν να συζητήσουν κάτι προσωπικά.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του συναδέλφου του δολοφονηθέντος, οι δύο άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κεφάλι και στην κοιλιά και τον σκότωσαν. Αναφορές επισημαίνουν ότι οι δολοφόνοι έφυγαν τρέχοντας. «Βοήθεια, μας σκοτώνουν» άκουσαν κατά πληροφορίες άνθρωποι που βρίσκονταν σε διπλανό διαμέρισμα του 1ου ορόφου της Ασκληπιού 154, αλλά δεν ανέφεραν πυροβολισμούς, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ενδεχομένως χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου