Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Προθεσμία έως τις 30 Νοεμβρίου στους καταστηματάρχες

Σε συμφωνία κατέληξαν χθες στη Λότζια στελέχη της δημοτικής αρχής και καταστηματάρχες των καφετεριών και μπαρ του κέντρου της πόλης που τέθηκαν προ των ευθυνών τους, τόσο για το επίμαχο θέμα της παράνομης λειτουργίας όσο και για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής εμφανίστηκε διατεθειμένη να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της και να στηρίξει τον κλάδο των καταστηματαρχών δίδοντας προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημοτικό ταμείο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε όλο το διάστημα που μεσολαβεί η πλευρά της Λότζια θα αντιμετωπίσει με διακριτικότητα τις εκκρεμότητες των καταστηματαρχών, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις απλήρωτες οφειλές τους.
 Αυτή άλλωστε ήταν και η σχετική πρόταση των καταστηματαρχών καφετεριών και μπαρ, η οποία εκφράστηκε από την πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών  Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, η οποία παρουσίασε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.
Όπως είπε, είναι πολλοί οι καταστηματάρχες οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι έχουν τη θέληση να πληρώσουν τα χρέη τους, ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει, καθώς είναι δεσμευμένο το ΑΦΜ και η δημοτική τους ενημερότητα με συνέπεια να έχουν εγκλωβιστεί σε μια ιδιότυπη οικονομική ομηρεία.
Κάποιοι επιχειρηματίες μίλησαν για τα υπέρογκα πρόστιμα που έχουν χρεωθεί, τονίζοντας ότι οι υψηλές χρεώσεις που τους έχει φορτώσει ο Δήμος συνδυαστικά με το γενικότερο κλίμα των φοροεπιδρομών τούς έχουν κυριολεκτικά ισοπεδώσει οικονομικά.
Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν καταστήματαπου χρωστούν 100- 400 χιλ. ευρώ (!) και όποιος επιλέξει να μη ρυθμίσει τα χρέη του,θα πρέπει να ξέρει ότι θα τον κυνηγούν μια ζωή και δεν θα μπορεί να ξεφύγει.
Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός εξήγησε στους καταστηματάρχες ότι η χρυσή ευκαιρία που θα έχουν οι καταστηματάρχες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους είναι η ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ειδικότερα ο κ. Λαμπρινός εξήγησε αναλυτικά βήμα βήμα τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι καταστηματάρχες προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ξεκαθαρίζοντας ότι είναι η μοναδική δυνατότητα που θα έχουν – όπως διαφαίνεται- τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορέσουν να δια- χειριστούν τις οφειλές τους.
Ο κ. Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποδείξει με όλους τους τρόπους ότι στηρίζει τους καταστηματάρχες μέσα από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των χρεώσεων των δημοτικών τελών, την οριοθέτηση των κοινοχρήστων χώρων και τα αντανακλαστικά που δείχνει στα ζητήματα που ανακύπτουν.
Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, «η τήρηση της νομιμότητας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη!
Όσοι δεν συμμορφωθούν θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις δίχως εξαιρέσεις». 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου