Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Νεκρός ανασύρθηκε από βραχώδη ακτή o 61χρονος γιατρός του ΠΚ Αντώνης Κούτης

Νεκρός ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θάλασσα ο 61χρονος γιατρός Αντώνης Κούτης, στην περιοχή των Αλυκών κοντά στις Σίσσες, μετά από μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του από τη βραχώδη ακτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας είχε πάει για μπάνιο και μαζί του ήταν μια νεαρή γυναίκα. Η θάλασσα σήμερα είναι κυματώδης, η συγκεκριμένη παραλία βραχώδης και οι δυο λουόμενοι παρασύρθηκαν από τα κύματα και έπεσαν πάνω στα βράχια.
Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι για δυο άτομα που κινδύνευαν και έσπευσε στο σημείο με σκάφος, ενώ σκάφος ιδιώτη και δύτης προσπάθησαν να συνδράμουν τους λιμενικούς. Ωστόσο υπήρχε έντονος κυματισμός, η ακτή είναι βραχώδης και τα σκάφη δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο. Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική για να συνδράμει στην επιχείρηση.
Η κοπέλα εξήλθε από τη θάλασσα, με μώλωπες, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η υγεία της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με ασθενοφόρο του ,για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Για τον άνδρα που δεν τα κατάφερε τελικά, στήθηκε επιχείρηση  από ξηράς από άνδρες της ΕΜΑΚ και του κλιμακίου του Περάματος για περισσότερες από δυο ώρες για να καταφέρουν να τον ανασύρουν από τα βράχια, δυστυχώς νεκρό.
Ψήφισμα της Koσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας
Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνιου Κούτη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017.
Στη συνεδρίαση τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Η Κοσμητεία αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του
εκλιπόντος.
Ο Αντώνης Κούτης που έφυγε σε ηλικία 61 ετών, γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και από το 1987 ζούσε και εργαζόταν στο Ηράκλειο.

Ήταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (διορίστηκα το 1989) και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (επιστημονικός συνεργάτης από το 1987).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου