Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κλοιό διαδηλωτών η ομιλία του πρωθυπουργού χθες στο Ηράκλειο

Μέτωπα από παντού είχε να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός χθες, με αφορμή την ομιλία του στο Αστόρια. 
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τη λεωφόρο Δημοκρατίας ως την πλατεία Κορνάρου, το άγαλμα Βενιζέλου και την πλατεία Ελευθερίας, με πλήθος αγανακτισμένων αγροτών, εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, αλλά και κατοίκων του Καστελλίου, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο διεθνές αεροδρόμιο. 
Η σύρραξη και η ανεξέλεγκτη έκταση επεισοδίων αποσοβήθηκε χάρη τους χειρισμούς των αρχών που οργάνωσαν τα μέτρα ασφάλειας, αλλά και των ψυχραιμότερων διαδηλωτών, που απεύθυναν κάλεσμα ηρεμίας και σύνεσης, όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετά.

O πρωθυπουργός έκλεισε τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου με μοναδική δέσμευση ότι θα ληφθούν σοβαρή υπόψη οι προτάσεις των φορέων  της Κρήτης στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.  
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να παρουσιάσει το σχέδιό της που θα καταλήξει στην έναρξη των εργασιών για τον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, πριν ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία της .Είπε ότι η μελέτη για τον ΒΟΑΚ, που διασφαλίζει τον ενιαίο σχεδιασμό του έργου από το Καστέλι Κισσάμου ως τη Σητεία, θα δημοπρατηθεί μέσα στον Οκτώβριο του 2017.
Ειδικότερα, είπε ότι για το πιο ώριμο τμήμα του ΒΟΑΚ, από τα Χανιά έως τον Αγιο Νικόλαο, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2018 με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. “Εκτιμάμε, λοιπόν, ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 συμπληρώνοντας  ότι “Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 4 ως 5 χρόνια από την έναρξή του !!

Η αναφορά του για το αεροδρόμιο Καστελλίου ήταν μικρή και χωρίς καινούρια στοιχεία, ενώ παράλληλα  αναφέρθηκε στα βελτιωτικά έργα του αεροδρομίου Ηρακλείου, που σ’ έναν χρόνο θα δώσουν άλλη όψη στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ενεργειακό κομμάτι, που, όπως είπε, αναβαθμίζει τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική  θέση της Κρήτης, ενώ πρόσθεσε ότι η Κρήτη λόγω των υδρογονανθράκων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου