Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ" ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Του Μαρίνου Παττακού,πολιτικού προϊσταμενου της Δημοτικής Αστυνομίας 

Έχουν περάσει δυο χρόνια από την επανασύσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας . Ήταν  μια ορθή πολιτική πράξη ο νόμος για την επανασύσταση της , παρά του ότι η επιστροφή των αστυνομικών για την στελέχωση της ήταν εθελοντική σύμφωνα με τον προαναφερθέντα νόμο . 
Από του 78 αστυνομικούς που υπηρετούσαν πριν την κατάργηση της το έτος 2013 , επέστρεψαν στην υπηρεσία μόνο οι  20  .
  

Εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την δίχρονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αστυνομία , τα οποία δικαιώνουν πανηγυρικά την επιλογή της Δημοτικής Αρχής , να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της.

Έλυσε σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως στο ιστορικό κέντρο της πόλης ,με κορυφαίο την παράνομη στάθμευση και κατάληψη πεζόδρομων από οχήματα .

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την τελευταία διετία βεβαιώθηκαν 47.239 κλήσεις και αναφέρθηκαν 1721 στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων. Βεβαιώθηκαν 1316 φύλλα ελέγχου για παράνομη διάθεση τραπεζοκαθισμάτων  στην πόλη του Ηρακλείου . Χρεώθηκαν 136 πρόστιμα καθαριότητας και αφισορύπανσης χιλιάδων ευρώ . Οι παραβάσεις για το υπαίθριο εμπόριο είναι 82, ενώ έχουν γίνει 160 κατασχέσεις με αριθμό 3.568 κατασχεμένα προϊόντα . Επίσης τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας προέβησαν σε 166 σφραγίσεις αποσφραγίσεις καταστημάτων.

Συνολικά η Δημοτική Αστυνομία κλήθηκε να επέμβει σε 8.043 γενικές καταγγελίες πολιτών , για θέματα προβλημάτων καθημερινότητας και μικροπαραβατικότητας . Στήριξε το έργο Πολιτικής Προστασίας και προχώρησε σε 104 περιπτώσεις εντοπισμού και διεκπεραίωσης υποθέσεων ακάθαρτων οικοπέδων και χώρων επικίνδυνων για την πυροπροστασία και την Δημόσια υγεία , κατέγραψε 1.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και φρόντισε για την απομάκρυνση τους.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και η επαναλειτουργία της , προκάλεσε αισθήματα ανακούφισης και ασφάλειας , αποκαθιστώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών του Ηρακλείου.  Είναι μια υπηρεσία κοντά στον πολίτη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας και ουσιαστικά αποτελεί τον κυματοθραύστη των παραπόνων , των προβλημάτων και των καταγγελιών.  
    
Ανταποκρίνεται σε όλα τα θέματα ακόμη και σε εκείνα   που δεν  εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της , αφού οι πολίτες αναζητούν απεγνωσμένα  λύσεις στα προβλήματα τους. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες μένουν ικανοποιημένοι ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν λύνεται το πρόβλημα τους , αφού αισθάνονται ότι υπάρχει μια υπηρεσία που ανταποκρίνεται στο αίτημα τους , εκδηλώνοντας προθυμία να τους δώσει διέξοδο και ελπίδα.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί η Δημοτική Αστυνομία και τα επόμενα χρόνια , με στόχο να παραμείνει κοντά στους πολίτες για τις ανάγκες της καθημερινότητας.  Θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως με την Ελληνική Αστυνομία , με σκοπό την επίτευξη της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου.

Για τους λόγους αυτούς η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί από την πολιτεία την ενίσχυση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας , προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα στις ανάγκες της κοινωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου