Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Νίκος Αντωνακάκης: Δεν είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες.. ίσοι στην φορολόγηση !!

Δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι στην φορολόγηση επισημαίνει το στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακάκης  τονίζοντας :
Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας ΟΛΟΙ οι πολίτες πρέπει να είναι ΙΣΟΙ απέναντι στους νόμους  του κράτους. Στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών όμως αυτό δεν ισχύει γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε αυτοί πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ με  συντελεστή φορολογίας. 29 %  συν 29 % προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά την ίδια  ώρα που όλοι οι μισθωτοί δηλαδή οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι καθώς και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν αφορολόγητο  8900 ευρώ .

Στους ελεύθερους επαγγελματίες δηλαδή η φορολογία είναι στο 58% που σημαίνει ότι για το ίδιο εισόδημα με τους μισθωτούς, μαζί με την προκαταβολή 5160 ευρώ συν το χαράτσι επιτηδεύματος 650 ευρω ανεξάρτητα αν κερδίζουν η όχι  πάμε σε σύνολο φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε 5810 ευρώ.

Επειδή υποχρέωση της πολιτείας αλλά και της Ελληνικής δικαιοσύνης είναι να εφαρμόζεται σύμφωνα με το Σύνταγμα η ισονομία και η ισοπολιτεία μεταξύ των πολιτών πρέπει άμεσα να αρθεί αυτή η αδικία και να μειωθεί η φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες φθάνοντας αναλογικά στα επίπεδα των μισθωτών.

Επιπροσθέτως πρέπει άμεσα να γίνει νόμος του Κράτους η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία προβλέπεται ότι οι φορολογικές αξιώσεις του Δημοσίου δεν μπορούν να ανατρέχουν στο παρελθόν σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας από τη λήξη του έτους στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί η σχετική φορολογική δήλωση.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να καταστεί βιώσιμη η Ελληνική επιχειρηματικότητα  προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας και της Εθνικής μας οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου