Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μέχρι 14 Ιουλίου η προθεσμία για διορθωσεις λαθών στις ΔΟΥ..στα ανασφάλιστα

αλλιώς έρχονται πρόστιμα
Πολύ υψηλό ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων κυκλοφορεί στους δρόμους της Κρήτης, σε μια παραδοσιακά ευαίσθητη περιοχή, αφού ετησίως γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα ειδικά το καλοκαίρι.
Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται μεν με την κρίση και την οικονομική αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, όμως δεν είναι πρόσφατο.
Όπως επισημαίνουν ασφαλιστές είναι μάλλον στην κουλτούρα, όχι μόνο του Κρητικού, αλλά γενικότερα του Έλληνα να θεωρεί… περιττό έξοδο την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η επικινδυνότητα.
Στο μεταξύ, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες στην Κρήτη που έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια με τα πρόστιμα που σε πολλές περιπτώσεις όπως λένε είναι λάθος. Γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα όσοι έχουν αποδεικτικό στοιχείο ότι δεν έχουν στην κατοχή τους το Ι.Χ. το οποίο αφορά το «μπιλιετάκι», σπεύδουν στη ΔΟΥ να το καταθέσουν, ώστε να διορθωθεί λάθος. Αποδεικτικό μπορεί να είναι μια πράξη οριστικής ή προσωρινής διαγραφής, μια πράξη μεταβίβασης, ένα συμβόλαιο κ.ά.
Σε κάθε περίπτωση, για ένα αυτοκίνητο που είναι ακινητοποιημένο χωρίς να έχουν παραδοθεί οι πινακίδες και είναι ανασφάλιστο ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, αφού δεν μπορεί να ξέρει το υπουργείο αν κινείται ή όχι. Είναι αρκετοί που πίστευαν ότι θα «γλίτωναν» εάν το είχαν ακινητοποιημένο.
Το υπουργείο οικονομικών πάντως έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 14 Ιουλίου στους ιδιοκτήτες να διορθώσουν τυχόν λάθη στις ΔOY και μετά από αυτήν την ημερομηνία θα γίνει εκ νέου έλεγχος και θα επιβληθούν πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα.
Επισημαίνειται ότι είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθούν στις εφορίες οι ιδιοκτήτες για να είναι σίγουροι ότι θα τακτοποιηθεί η υπόθεσή τους. Όσοι δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους και θέλουν να γλιτώσουν το πρόστιμο δεν έχουν καμία διέξοδο, παρά μόνο να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.
Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, πέρα από τις συνέπειες της αφαίρεσης άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για 6 μήνες.
Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες οχημάτων – και αυτοί που τα έχουν ασφαλίσει – μπορούν στην ιστοσελίδα hic.gr να διαπιστώσουν αν το όχημα είναι ασφαλισμένο ή αν έχει γίνει κάποιο λάθος και να το παρακολουθούν οι ίδιοι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 23,5%, ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 21%, Ηπείρου με 19% και Αιγαίου με 19%. Ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου με 18%, Ανατολικής Θράκης με 17%, Μακεδονίας με 16%, Θεσσαλονίκης με 12% και Αττικής με 8,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου