Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κατέρρευσε τμήμα ιστορικού κτιρίου ..στο Ηράκλειο..

Ένα μεγάλο τμήμα του λεγόμενου δουκικού ανακτόρου στην πλατεία Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου κατέρρευσε το μεσημέρι της Τετάρτης, πνίγοντας σε σύννεφο σκόνης την περιοχή.

Ευτυχώς από την κατάρρευση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός παρά το γεγονός ότι την ώρα εκείνη στο σημείο βρίσκονταν πολλοί περαστικοί.
Κάτω από το δουκικό μνημείο βρίσκονται αρκετά καταστήματα εστίασης ενώ προληπτικά η αστυνομία απέκλεισε το χώρο μέχρι να γίνει αυτοψία για την στατικότητα του οικήματος.

Η ιστορία του κτιρίου:

Το Δουκικό Ανάκτορο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι από τα κτίσματα που δέσποζαν στο κέντρο του Ηρακλείου. Αποτελούσε κατοικία του εκάστοτε Δούκα της Κρήτης και χώρος συνεδριάσεων δικαστηρίων. Η πλευρά απέναντι από τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου ήταν πιθανότατα η κύρια όψη του ανακτόρου, ενώ η πρόσοψη επιστεφόταν με οδοντώσεις. Στη βορειοανατολική γωνία του υπήρχε πυργίσκος, μάλλον για σκοπιά. Δυο άλλα ανάλογα πυργοειδή κατασκευάσματα ήταν μάλλον καπνοδόχοι.
Μετά την άλωση του Χάνδακα το ανάκτορο περιήλθε στη δικαιοδοσία Οθωμανού αξιωματούχου. Σε οθωμανική καταγραφή του 1670 γίνεται περιγραφή του ανακτόρου. Ο πάνω όροφος διέθετε δύο αίθουσες, εννέα δωμάτια, μαγειρείο, τρία άνδηρα. Ο κάτω όροφος είχε 22 δωμάτια, στάβλο, αποθήκη, μια φυλακή, τρεις δεξαμενές. Ακόμα, προς τη μεγάλη κλίμακα είχε 19 δωμάτια, δύο κρήνες, μια λέσχη, τέσσερις αυλές, τρία φρέατα και 16 μαγαζιά.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου