Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Στεγνή από ρευστότητα πλέον η αγορά

Στις 111 ημέρες έχει εκτοξευτεί ο μέσος όρος αποπληρωμής των προμηθευτών από τους πελάτες τους

Mε πίστωση 111 ημερών κινείται πλέον η ελληνική αγορά, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των επαχθών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. 
Μια επιχείρηση πληρώνεται κατά μέσο όρο 3,5 μήνες μετά την έκδοση του σχετικού τιμολογίου, όταν πρόκειται για εγχώριο πελάτη, και έπειτα από δύο μήνες στις συναλλαγές της με επιχειρήσεις του εξωτερικού, όπως προκύπτει από το βαρόμετρο της εταιρίας ασφάλισης πιστώσεων Atradius για τις πρακτικές πληρωμών.


Μάλιστα, ο μέσος όρος των ημερών αποπληρωμής των προμηθευτών από τους πελάτες τους έχει αυξηθεί φέτος σε σύγκριση με το 2016, από τις 95 στις 111 ημέρες.
Το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στην Ελλάδα αποτυπώνεται και στη σημαντική αύξηση των εκπρόθεσμων τιμολογίων σε σύγκριση με πέρυσι.

Πλέον ανέρχονται στο 38,6% του συνόλου, έναντι 31,5% το 2016, προκαλώντας ντόμινο επιπτώσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Atradius που διενεργήθηκε σε 13 χώρες, τους τελευταίους 12 μήνες τα καθυστερημένα τιμολόγια προκάλεσαν την απώλεια εσόδων στο 26,1% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, ενώ οι καθυστερημένες πληρωμές οδήγησαν το 20,3% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα στο να αναβάλουν πληρωμές προς τους δικούς τους προμηθευτές, με το 19,7% να δηλώνει ότι χρειαζόταν να λάβει ειδικά μέτρα για να διορθώσει τη ρευστότητά του.


Η Ελλάδα φαίνεται να είναι η χώρα που επηρεάζεται περισσότερο από τις καθυστερήσεις πληρωμών των τιμολογίων από εγχώριους πελάτες, ενώ το 2,5% της αξίας των τιμολογίων δεν εισπράττεται ποτέ. Πρόκειται για ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρώπης, ο οποίος κυμαίνεται στο 1,3%, στη Σουηδία είναι στο 0,7%, στην Ισπανία στο 1,5%, στην Ιρλανδία στο 1,7%, στη Γαλλία στο 1% και στην Ιταλία στο 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου