Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σε κίνδυνο η β’ φάση του Πολιτιστικού..o εργολάβος έκανε δήλωση διακοπής των εργασιών

Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Ηρακλείου μετά το αίτημα της αναδόχου εταιρείας ΚΑΣΤΟΡ, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει τη δεύτερη φάση του Πολιτιστικού Κέντρου να προχωρήσει σε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών.

Ζητά δηλαδή να σταματήσει κάθε εργασία εκπόνησης ειδικών μελετών για τον ειδικό θεατρολογικό εξοπλισμό αλλά και τον γενικό εξοπλισμό του κτιρίου, όπως επίσης και των εργασιών που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του κτιρίου.
Την ίδια ώρα η πλευρά της ΔΕΠΤΑΗ κάνει ανοιχτά λόγο για εργολαβικά παιγνίδια με σκοπό η ανάδοχος να αυξήσει τα κέρδη της. 
Εμφανώς ενοχλημένος από την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κ. Γρηγόρης Πασπάτης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Β’ φάση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρα- κλείου θα ολοκληρωθεί δίχως να κοστίσει στους Ηρακλειώτες ούτε ένα ευρώ επιπλέον όσων έχουν ήδη προϋπολογιστεί.
 Η παρούσα δημοτική αρχή δεν υποκύπτει σε πιέσεις». Για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μετέβη χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου και ενημερώθηκε ενδελεχώς για την πορεία υλοποίησής του από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ.
 Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, το οποίο αναμένεται να απορρίψει το αίτημα της αναδόχου για τη διακοπή των εργασιών.
Γιατί ζητά διακοπή εργασιών της δεύτερης φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου η ανάδοχος
εταιρεία «Κάστορ»
Η ανάδοχος εταιρεία επικαλείται μια σειρά από λόγους με τους οποίους επιχειρεί να τεκμηριώσει το αίτημά της για τη διακοπή εργασιών. Βασικό σημείο τριβής αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει τεχνική παραλαβή του Πολιτιστικού Κέντρου, παρά μόνο διοικητική, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκκρεμότητες της πρώτης φάσης του έργου.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο πατάει η ανάδοχος εταιρεία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΠΤΑΗ όφειλε να παραδώσει το χώρο του έργου ελεύθερο χωρίς καμία απολύτως ανάμειξη της εργολαβίας της πρώτης φάσης του έργου, που έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί. Προσθέτει ακόμα ότι έπρεπε να έχει παραλάβει όλα τα τεχνικά στοιχεία της πρώτης φάσης του έργου.
Όπως εξηγεί, είναι σημαντικό να παραλάβει την πλήρη αποτύπωση των εργασιών (υπολογιστικά και κατασκευαστικά), ώστε να κάνει τους αναγκαίους συσχετισμούς στις μελέτες που θα εκπονήσει, διότι σε αντίθετη περίπτωση «υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των εισερχομένων στο έργο …».
Τα πράγματα όμως είναι ακόμα πιο σύνθετα, αφού η ΚΑΣΤΟΡ την ίδια ώρα που διαμαρτύρεται, γιατί δεν της έχουν παραδοθεί τα σχέδια και τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης του έργου, αναφέρει και κάτι ακόμα που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον: Επικαλείται έγγραφο της ΔΕΠΤΑΗ στο οποίο τονίζεται ότι η κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου υλοποιήθηκε με τρόπο που απέχει από τη μελέτη κατασκευής και έτσι «δημιουργείται σύγχυση, διότι τα σχέδια αυτά δεν αποτυπώνουν τις εγκαταστάσεις όπως κατασκευάστηκαν».


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου