Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Την ακτοπλοϊκή γραμμή Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη ζήτησε ο δήμαρχος

Την επανακαθιέρωση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη έθεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί μεταξύ άλλων, περιφερειάρχες και προέδροι των ΠΕΔ από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.
Στο περιθώριτης συνάντησης ο κ. Λαμπρινός είχε συνάντηση τόσο με τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρ. Σπίτζη όσο και με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κων. Λιντζεράκο στους οποίους έθεσε για μία ακόμα φορά το θέμα της παραχώρησης της έκτασης των 40 στρεμμάτων της πρώην 126 ΣΜ προκειμένου στη συνέχεια να τρέξει η διαδικασία των αδειοδοτήσεων για την επέκταση του αεροδρομίου, που μας εκθέτει διεθνώς, καθώς ασφυκτιά από την έλλειψη των αναγκαίων χώρων, που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Όπως είναι γνωστό, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει εγκρίνει το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, επειδή δεν έχει λήξει και τυπικά το θέμα της παραχώρησης.
Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινός, η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση του αεροδρομίου. Ο δήμαρχος κ. Β. Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του πρώτου σε τσάρτερς αεροδρομίου της χώρας και δεύτερου σε κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όπως είπε, το κρίσιμο ζήτημα της επέκτασης του αεροδρομίου είναι θέμα πρώτης γραμμής για το Δήμο Ηρακλείου, που είναι αποφασισμένος να δώσει μάχες προκειμένου να μην μετράμε χαμένες τουριστικές σεζόν με το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης να εμφανίζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα.


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου