Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η προσφορά ζωής της Νατάσας Παζαϊτη-Καραμανλή

Κέντρο Υγείας Μαστού, που άνοιξε και λειτουργεί η Νατάσα Παζαϊτη, είναι μια αξιοθαύμαστη προσφορά ζωής από τη σύζυγο του Κώστα Καραμανλή, στις γυναίκες που έχουν ανάγκη να προστατευτούν από σχετικά προβλήματα υγείας.
Η ίδια η Νατάσα Καραμανλή, έχει εγκαινιάσει σχετική σελίδα στο Facebook, καθώς και ιστοσελίδα, και το μήνυμα που έστειλε ήταν το εξής:

“Όλα αυτά τα χρόνια που εργάσθηκα ως γενική χειρουργός και χειρουργός μαστού ήρθα σε επαφή με μεγάλο αριθμό γυναικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας σχετιζόμενα με τις ασθένειες του μαστού. Αυτό που αποκόμισα σε όλη  τη διάρκεια της επιστημονικής και επαγγελματικής μου ειδίκευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ήταν η ανάγκη της συνολικής αντιμετώπισης των ασθενειών αυτών. Οι γυναίκες που μου εμπιστεύθηκαν την υγεία τους μοιράσθηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους που αφορούσαν όχι μόνο την ίδια τη φύση της ασθένειας και της θεραπείας της αλλά γενικότερα τις μεταβολές που θα μπορούσε να επιφέρει στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους. Ο τρόπος που επέλεγα σε κάθε περίπτωση ήταν η δόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης που εξελισσόταν σε σχέση ζωής.
Ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις ασθένειες που προσβάλλουν το στήθος, το σύμβολο της θηλυκής υπόστασής μας. Η χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου τραυματίζει το σώμα, κλονίζει την αυτοπεποίθησή μας και διαταράσσει  την ισορροπία της καθημερινότητας που βιώνουμε στο προσωπικό, το οικογενειακό, το φιλικό και το εργασιακό μας περιβάλλον. Ιδιαίτερα οι νεότερες γυναίκες αισθάνονται έντονα το φόβο της μη αποδοχής από το άλλο φύλο. Για το λόγο αυτό η χειρουργική θεραπεία του μαστού δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον χειρουργό σαν μια απλή αφαίρεση ενός όγκου ή τμήματος του μαστού ή απλά σαν μια μαστεκτομή. Κάθε καρκίνος του μαστού είναι διαφορετικός, όπως διαφορετική είναι κάθε γυναίκα. Οφείλουμε λοιπόν να σεβαστούμε τη μοναδικότητά της φροντίζοντας ταυτόχρονα με τη θεραπεία του καρκίνου να πετύχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Το Κέντρο Υγείας Μαστού είναι ο χώρος τον οποίο δημιούργησα για να συνταιριάξω την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και τη φροντίδα κάθε γυναίκας που θέλει να προφυλάξει τον εαυτό της από το να νοσήσει αλλά και κάθε γυναίκας που ήδη νοσεί. Είναι ένα υπερσύγχρονο ιατρείο  όπου τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα σε συνδυασμό με την προσωπική σχέση που αναπτύσσω με κάθε γυναίκα ξεχωριστά διασφαλίζουν το άρτιο επιστημονικά και αισθητικά αποτέλεσμα.
Η θεραπεία ξεκινά από την πρόληψη. Η ψηφιακή μαστογραφία είναι το πρώτο βήμα στις διαγνωστικές εξετάσεις όμως δεν είναι το μοναδικό. Στο Κέντρο Υγείας Μαστού γίνεται αξιολόγηση της μαστογραφίας και συνδυάζεται η κλινική εξέταση μαστών με υπέρηχο υψηλής ευκρίνειας στις ψηλαφητές περιοχές με απόλυτη διαγνωστική ακρίβεια. Επιπλέον, στο Κέντρο Υγείας Μαστού παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί άμεσα βιοψία μιας βλάβης του μαστού με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Τα συνεργαζόμενα παθολογοανατομικά εργαστήρια προσφέρουν ταχεία και έγκυρη έκδοση αποτελεσμάτων σε λιγότερο από τρεις ημέρες. Χρησιμοποιούνται σύγχρονα πρωτόκολλα παρακολούθησης σε γυναίκες υψηλού κινδύνου και σε γυναίκες με κληρονομικό καρκίνο του μαστού. Πραγματοποιείται λήψη γονιδιακού υλικού(αίμα ή σίελο) σε ειδικές συσκευές για γονιδιακό έλεγχο κληρονομικού καρκίνου, το οποίο αποστέλλεται σε ειδικά εργαστήρια γενετικής.
Το πρωτοποριακό μηχάνημα Halo NAF- test pap μαστού συλλέγει κυτταρολογικό υλικό από την θηλή των μαστών προσφέροντας πρώιμη διάγνωση σε νέες γυναίκες και γυναίκες υψηλού κινδύνου. Στην περίπτωση που διαγνωσθεί καρκίνος και πάντα σε συνεργασία με τη γυναίκα που νοσεί συναποφασίζουμε για την εξατομικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση που ταιριάζει στο είδος της νόσου αλλά και στην προσωπικότητα και στον τρόπο ζωής κάθε γυναίκας.
Η θεραπεία όμως δεν τελειώνει εκεί: Στο Κέντρο Υγείας Μαστού προσφέρουμε ολιστική επιστημονική αντιμετώπιση που περιλαμβάνει διατροφική συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, πλήρη αισθητική αποκατάσταση των μαστών και αναδημιουργία της θηλής μέσω του ιατρικού tattoo θηλής. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που δέχθηκαν τη φροντίδα μας δηλώνουν ότι μετά τη νόσο αισθάνονται δυνατότερες και ομορφότερες.
Σας περιμένω για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν στην υγεία του μαστού.

Νατάσα Παζαΐτη
Γενική χειρουργός – Ειδική χειρουργός μαστού”.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου