Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη στελεχών της ΝΔ στις φυλακές Νεάπολης

Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα

Στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο περιθώριο», η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της ΝΔ σε συνεργασία με την ΔΗΜΤΟ Αγ. Νικολάου, τον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Αγ. Νικολάου και την τομεάρχη ΟΝΝΕΔ, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα επίσκεψη στην Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου και στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα τα μέλη της ΝΔ συζήτησαν με την Διεύθυνση και με το προσωπικό για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της φυλακής.
Τα προβλήματα, όπως διαπίστωσαν, είναι αρκετά. Υπάρχει υπερπληθυσμός στις φυλακές και γενικά οι υποδομές είναι ελλειμματικές. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε να καλύψουν τα κενά.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης των φυλακών, είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του νέου κτιρίου των φυλακών στις Κουρούνες, το οποίο πρόκειται να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι φυλακές Νεάπολης όσο και οι κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού. Δυστυχώς όμως η ολοκλήρωσή του έχει περάσει από σαράντα κύματα. Από το 2003 που δημοπρατήθηκε το έργο μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το 70%. Το πρόβλημα εστιάζεται στις συσσωρευμένες οφειλές του Κράτους, στις ανάδοχες εταιρείες και κατ’ επέκταση στο προσωπικό τους.
Ευελπιστούμε, αναφέρουν τα μέλη της ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση, να βρεθεί λύση άμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο γιατί πρόκειται για ένα υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό κατάστημα.
Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από την Ελένη Κτιστάκη πολιτευτή Ηρακλείου και αν.γραμματέα στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος Κρήτης, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λασιθίου Γιώργο Μπαρμπούνη, την υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Αγ. Νικολάου Μαίρη Λαγκωνάκη, την γραμματέα της ΔΗΜΤΟ Αγ. Νικολάου και υπεύθυνη του τομέα Γυναικών Ρένα Κλώντζα, τη τομεάρχη γυναικών της ΔΗΜΤΟ Αγ. Νικολάου, την τομεάρχη ΟΝΝΕΔ Κρήτης Μάνια Οικονομάκη και μέλη της ΔΗΜΤΟ Αγ. Νικολάου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου