Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Εκλογές τον Ιούνιο του 2018; (αν… κλείσει η αξιολόγηση)

Ας κάνουμε λοιπόν μια υπόθεση εργασίας: Οι… πρόθυμοι της σημερινής κυβέρνησης, προκειμένου να προλάβουν τους… αυριανούς πρόθυμους, υποχωρούν σε αρκετές από τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές και οδηγούν σε αίσια έκβαση τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Μια εξέλιξη που βολεύει τους πάντες. Το Βερολίνο πάνω από όλους. Γιατί, ανεξαρτήτως του τι λέγεται δημοσίως, και τι δημοσιεύματα…
κατευθύνει το επιτελείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν η Άνγκελα Μέρκελ προσφύγει σε εκλογές με την Ελλάδα χρεοκοπημένη, θα πρέπει να εξηγήσει στη γερμανική κοινωνία γιατί… πέταξε στα σκουπίδια τα χρήματα που δόθηκαν για στήριξη της χώρας μας, μέσω τριών μνημονίων.
Από τη στιγμή λοιπόν που η μεγάλη εκκρεμότητα της δεύτερης αξιολόγησης θα αποσυρθεί από την τρέχουσα καθημερινότητα, τι μας απομένει για να οδηγηθούμε σε εκλογές; Πρακτικά… τίποτα. Οι εκλογικοί κύκλοι στην Ευρώπη, που ξεκινούν τον Μάρτιο με την Ολλανδία, συνεχίζονται με τη Γαλλία, και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ολοκληρωθούν με την αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, θα μας οδηγήσουν σχετικά… χαλαρά στο να κλείσουμε το τρέχον έτος, χωρίς πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.
Μια τέτοια εξέλιξη ευνοεί την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, που θέλει χρόνο, μεταξύ άλλων, και για να κατανοήσει καλύτερα πώς θα διαχειριστεί και θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Αν… βρει, τελικά.
Κάπως έτσι, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στο 2018 χωρίς εκλογές στην Ελλάδα. Και μετά; Το προφανές ορόσημο είναι το καλοκαίρι του 2018. Τότε που λήγει το Μνημόνιο. Τότε που θα πρέπει να επιστρέφουμε στις αγορές. Αν τα καταφέρουμε, δηλαδή… αν μας επιτρέψουν να τα καταφέρουμε, μια καινούρια κυβέρνηση θα κληθεί να τρέξει τα πρώτα βήματα της Ελλάδας εκτός Μνημονίων.
Η κοινή λογική λέει ότι δεν θα είναι η σημερινή. Ή τουλάχιστον… αυτό λέει η κοινή λογική.

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου