Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017: Η ώρα της Μεγάλης Παρέλασης!

Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι είναι πανέτοιμοι για τη Μεγάλη Παρέλαση Πληρωμάτων και Αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι με εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.

Παρουσιάστρια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 είναι η Ράνια Κωστάκη, με συνοδεία της τον δημοσιογράφο Παντελή Σπυριδάκη.
Οι Καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 30, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα.
Συνοδεύονται όπως πάντα από το Βασιλιά Καρνάβαλο.
Στο τέλος της διαδρομής τα πληρώματα καταλήγουν στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Σοχώρα), όπου από τις 15:00 το μεσημέρι ξεκινά το Dj party, ενώ στις 18:30 στην παραλιακή λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017, με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου πάνω στην παραλία συνοδευόμενη από ένα φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη ΜΑΛΟΥ!
Την ίδια ώρα στη Πλατεία Μικρασιατών θα ξεκινήσει street party από την Ομάδα των Άλλανταλλων.
ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Ένα ζητούμενο κάθε χρόνο είναι η διαχείριση της κυκλοφορίας των χιλιάδων οχημάτων στους δρόμους και στα πάρκινγκ. Όπως ανέφερε ο διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου, Λευτέρης Σταγάκης, οι τροχονόμοι θα επιτρέπουν την είσοδο στην πόλη μέχρι την ώρα που θα γεμίσουν τα πάρκινγκ εντός του Ρεθύμνου. Ακολούθως, τα οχήματα θα διοχετεύονται στα πάρκινγκ των κέντρων Μέγαρο, Φάρος, Πέλαγος και στο δημοτικό στάδιο του Γάλλου. Από εκεί, λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες ανά 15 λεπτά για να τους μεταφέρουν στην πόλη.
- Οι ερχόμενοι από το Ηράκλειο
Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου στον παράδρομο προς το Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια στο Αθλητικό κέντρο Γάλλου όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης (security) και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για τη στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
- Οι ερχόμενοι από τα Χανιά
Τα οχήματα που έρχονται από Χανιά θα κατευθυνθούν μέσω της Γέφυρας Ζουρίδας προς τα κέντρα Μέγαρο και Φάρος όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης (security) και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για τη στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
- Τουριστικά λεωφορεία
Τα τουριστικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου προς Ρέθυμνο και στη συνέχεια μέσω της οδού Κεφαλογιάννηδων προς το Εμπορικό Λιμάνι όπου και θα σταθμεύουν δωρεάν και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες.
- Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.
Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.
- Σε επιφυλακή όλες οι δημόσιες υπηρεσίες
Όλες οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες θα είναι επί ποδός με ενισχυμένο προσωπικό.
Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών Χανίων – Ηρακλείου), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική.


http://www.goodnet.gr/rotator/articles/rethemniotiko-karnabali-2017-i-ora-tis-megalis-parelasis-zontana.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου