Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι Βενιζελείου: “Η κατάσταση στα ΤΕΠ είναι ασφυκτική”

Η διοίκηση ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου ωραιοποιεί την εικόνα στα νοσοκομεία και παρουσιάζει μελλοντικούς προγραμματισμούς επί χάρτου, αλλά η κατάσταση στα ΤΕΠ είναι ασφυκτική και το προσωπικό σωματικά και ψυχικά εξουθενωμένο, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου με αφορμή την απάντηση του Γ. Τασσόπουλου στην επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ για τις δραματικές συνθήκες λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων αναφέρουν:
“Οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων και κλάδων είναι εξουθενωμένοι.
- Τα προγράμματα καλύπτονται απο άτυπες μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην εύρυθυμη λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου.
- Οι ελλείψεις προσωπικού προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στον χρόνο αναμονής και εξυπηρέτησης.
- Οι προσλήψεις που επικαλείται δεν έχουν γίνει αισθητές ούτε στο ελάχιστο καθώς ταυτόχρονα έχουν συνταξιοδοτηθεί πολύ περισσότεροι συνάδελφοι.
- Η αύξηση του 10%, όπως ο ίδιος αναφέρει, σημαίνει 50-60 ασθενείς παραπάνω σε κάθε εφημερία.Όμως ο κ. Τασσόπουλος δεν έκανε την αντιπαραβολή με την μείωση του προσωπικού, για να καταλάβει ίσως και ο ίδιος ακόμη τι σημαίνει 60 ασθενείς επιπλέον.
- Προφανώς ξεχνάει ότι η άρτια εξυπηρέτηση στα Τ.Ε.Π. οφείλεται στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο του προσωπικού και όχι στην πολιτική που εφαρμόζεται από μέρους της Διοίκησης”

Ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος ο προϋπολογισμός που ετοίμασε ο Καραντινός στο Δήμο Ηρακλειου 
http://irakliotikosteki.blogspot.gr/2016/12/blog-post_5.html
Ρεαλιστικό, σφιχτό και…υλοποιήσιμο προϋπολογισμό που φτάνει τα 217 εκατομμύρια ευρώ ετοίμασε για το 2017 ο Δήμος Ηρακλείου! Από αυτά τα 24 εκατομμύρια ευρώ πάνε σε μισθούς και έξοδα προσωπικού καθώς και αμοιβές των αιρετών, τα 21 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνικές υπηρεσίες και έργα, ενώ ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 63 εκατομμυρίων ευρώ κατευθύνεται στην Πολεοδομία Ηρακλείου.
Πιο συγκεκριμένα οι αμοιβές προσωπικού είναι 21,5 εκατομμύρια ευρώ, οι αμοιβές των αιρετών 2,5 εκατομμύρια.
Για τις τεχνικές υπηρεσίες πάει συνολικά ένα κονδύλι της τάξης των 29 εκατομμυρίων ευρώ, για το πράσινο 4,7 εκατομμύρια ευρώ, για την καθαριοτητα 18,4 εκατομμύρια ευρώ, για την ύδρευση-αποχέτευση 668.000 ευρω.
Στα έσοδα στον προϋπολογισμό εγγράφηκαν μόνο νομοθετημένα έσοδα και για το ύψος αυτών ελήφθησαν υπόψη όλα τα διαχειριστικά αποτελέσματα των οικονομικών ετών 2015 και 2016 και συγκεκριμένα τα ποσά που βεβαιώθηκαν. 
Με βάση τον προϋπολογισμό τα τακτικά έσοδα προϋπολογίζονται σε 58,6 εκατομμύρια ευρώ και σε 11,6 εκατ. τα έκτακτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου