Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν και παραμένει φάρος σταθερότητας, αναφοράς ηθικής και πατριωτισμού.

Αυτές τις ημέρες της εθνικής κατάθλιψης, που η χώρα μας δέχεται συνεχή χτυπήματα λόγω οικονομικής υποτέλειας από τους δανειστές και εδαφικής αμφισβήτησης από Τούρκους και Αλβανούς, καλό είναι να θυμόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ.
Αυτό θα βοηθήσει να αντιληφθούμε πως η Ελλάδα έχει ζήσει στιγμές δόξας, άσχετα αν βυθίστηκαν στη λάσπη από τα συμφέροντα ξεπουλήματός της και αυτές οι στιγμές είναι ικανές να μας δώσουν δύναμη και αισιοδοξία, πως τελικά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με άλλη πολιτική και άλλα πρόσωπα.
Ο Κώστας Καραμανλής, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, προχώρησε σε κινήσεις υψηλής στρατηγικής προκειμένου να διασφαλίσει την οικονομική και εδαφική ανεξαρτησία της χώρας.

1. Αρνήθηκε αγορά αεροπλάνων EuroFighter και υποβρυχίων και άλλων εξοπλιστικών όπως τον πίεζε η Άνγκελα Μέρκελ. Ο Κώστας Καραμανλής είχε σαφή εικόνα των τεράστιων ελλειμμάτων που είχε δημιουργήσει ο «αρχιερέας» της διαπλοκής Κώστας Σημίτης, με τα γνωστά εξοπλιστικά μαμούθ και η Ελλάδα του 2004 – 2009 ήταν βαριά δανειζόμενη και γονατισμένη για να καλύψει τις σπατάλες των ενδοτικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη η Γερμανία ήθελε μία Ελλάδα οικονομικά εξαθλιωμένη, για να οδηγηθεί στο ονειρικό Μνημόνιο, όπου και σώθηκαν οι Τράπεζές της.

2. Το Βέτο στο Βουκουρέστι, για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ήταν μία εθνικά επιβεβλημένη κίνηση για τον Κώστα Καραμανλή. Δεν ήταν δυνατόν να συναινέσει στη στρατιωτικοποίηση των Σκοπίων, όταν διεκδικούσαν μέρος της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού μας και κυρίως διότι το επιθετικό τόξο Αλβανία – Σκόπια – Τουρκία ήταν σε πλήρη δημιουργία. Σήμερα η Αλβανία και η Τουρκία, διεκδικούν εδάφη. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα σήμαινε να είχαν και τα Σκόπια Νατοικές βάσεις.

3. Η δημιουργία του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης ήταν το σχέδιο του Κώστα Καραμανλή, προκειμένου η πατρίδα μας να αποκτήσει ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια. Θα επιτυγχανόταν σταθερότητα στην περιοχή με ταυτόχρονη φύλαξη των συνόρων μας, καθώς Ρωσία και Βουλγαρία θα είχαν ισχυρά συμφέροντα. Μεγαλειώδες, με μία κίνηση ο Κώστας Καραμανλής, έκανε οικονομικό σύμμαχο τη μεγάλη Ρωσία και ταυτόχρονα και φύλακα των συνόρων μας, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν άντεχε άλλους εξοπλισμούς.

4. Η συνεργασία με την Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά, αποτέλεσμα συμφωνίας Καραμανλή – Κίνας, ήταν άλλη μία μεγάλη συμβολή ενός πατριώτη ηγέτη που έβλεπε την κρίση να έρχεται και ήθελε η χώρα του να γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός κόμβος της Μεσογείου και παράλληλα αυτός ο δρόμος εμπορίου στις θάλασσές μας, να φέρει την ασφάλεια της μεγάλης Κίνας.

Πολλά ακόμη σπουδαία έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Μεγαλύτερα η μικρότερα, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. Στη βάση της πολιτικής Κώστα Καραμανλή επιβιώνει σήμερα η Ελλάδα. 
Να φανταστούμε πως θα ήταν σήμερα η πατρίδα μας, αν είχε μία στρατιωτική βάση ΝΑΤΟ, μέσα στα Σκόπια, αν δεν υπήρχε τεράστια αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά, αν είχε αγοράσει κι άλλα δαπανηρά ελαττωματικά εξοπλιστικά. Ακόμη και το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα συζητά για ενεργειακούς αγωγούς με άλλες χώρες, είναι αποτέλεσμα της αλλαγής ατζέντας που έγινε από τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Κώστας Καραμανλής πολεμήθηκε και κανιβαλίστηκε για όλες τις εθνικές επιλογές του, προσωπικά και χυδαία. Όλες οι μεγάλες πολιτικές του Κώστα Καραμανλή ήρθαν σε σύγκρουση με τα ξένα συμφέροντα που ήθελαν την Ελλάδα υπόδουλη εδαφικά και οικονομικά εξαθλιωμένη.
Στο διεθνές σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή, βοήθησαν οι εγχώριοι προδότες (πολιτικοί και μίντια) που έστησαν ένα σχέδιο επικοινωνιακής διαστροφής κατά του πρώην Πρωθυπουργού με απίστευτη λάσπη και ψεύδη.
Το σχέδιο παραχώρησης της Ελλάδας στο εθνοκτόνο μνημόνιο, ολοκληρώθηκε με την αλλοίωση των στοιχείων των ελλειμμάτων και απόσυρση από το δανεισμό των αγορών, δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα που η Ελλάδα μας, βιώνει ένα πρωτοφανές πογκρόμ σε όλα τα επίπεδα, καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι ήταν και παραμένουν φάροι σταθερότητας και αναφοράς ηθικής και πατριωτισμού.

https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου