Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αποθέωσαν τον Καραμανλή σήμερα σε εκδήλωση για την Μ. Γιαννάκου

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση για την Μαριέττα Γιαννάκου που οργανώθηκε σήμερα στη Λαμία, παρόντος και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του, όπως επίσης και την αποχώρηση του.

Το σύνολο των ομιλητών αναφερόμενοι στο έργο αλλά και την διαδρομή της Μαριέττας Γιαννάκου τόνισαν την ανάγκη σε ορισμένους τομείς της πολιτικής ζωής να υπάρχει μια ευρύτατη συναίνεση. Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, οι ομιλητές σκιαγράφησαν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο την συμβολή της κ. Γιαννάκου στο δημόσιο βίο της χώρας.

Στην πορεία της και την πολιτική της διαδρομή έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην έναρξη της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας πως "είναι ιδιαίτερα χαρούμενος", ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη συναίνεσης υπερβάσεων των πολιτικών διαφορών σε κρίσιμους τομείς.

Για την Μαριέττα Γιαννάκου μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ο βουλευτής πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Θανάσης Μιχελής. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης όπως επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος και οι πρώην βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Κουτσούμπας κ.ά.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό όραμα της κ. Γιαννάκου, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα πάσχει σε σχέση με τα όνειρά και τις επιθυμίες των ιδρυτών της". Μάλιστα της απηύθυνε προσκλητήριο για να βρεθεί και πάλι στη Βουλή. Στον ίδιο τόνο κατέληξε και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κάλεσε τη Μαριέττα Γιαννάκου "να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή" κάνοντας αναφορά στην σκληρή αντιμετώπιση που είχαν οι πολιτικές της πρωτοβουλίες.

"Υπάρχουν τομείς όπου η συναίνεση είναι απολύτως αναγκαία και ο τομέας της παιδείας και τις εκπαίδευσης είναι μέσα σ' αυτούς" σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας της, συμπληρώνοντας ότι "μόνο έτσι δεν θα βρίσκει έδαφος ο λαϊκισμός". Η κα Γιαννάκου τόνισε πως η αναβάθμιση της παιδείας και της εκπαίδευσης έχει απόλυτη ανάγκη τη συναίνεση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρέωση του κράτους για "καλό δημόσιο σχολείο" τονίζοντας πως "υπάρχουν τομείς τους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέφυγε το οποιοδήποτε σχόλιο ενώ με ένα χαμόγελο απαντούσε στις εκκλήσεις πολιτών για πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου