Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Κούλουμα στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Με παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα και ζωντανή μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες θα γιορταστούν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στον Χάρακα Αρχανών- Αστερουσίων.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Η εκδήλωση οργανώνεται με τη συνεργασία, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, του οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου και του πολιτιστικού συλλόγου Χάρακα «Άγιος Παντελεήμονας».


Γάζι
Πολιτιστικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι φορέων του Μαλεβιζίου, παραδοσιακά συγκροτήματα, γιορτάζουν τα Κούλουμα και στο Γάζι.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 12:00, στην κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη του Γαζίου (μπροστά από το Δημαρχείο) και εκτός από τους Σαρακοστιανούς μεζέδες που θα προσφερθούν, γνωστοί καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής και χορευτικά συγκροτήματα του Μαλεβιζίου θα δώσουν τον εορταστικό τόνο.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας διοργανώνει σήμερα τις ακόλουθες δραστηριότητες:
12:00 Παρουσίαση κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού στον προαύλιο χώρο του σχολείου Δαμάστας και πέταγμα του.
13:00 «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2016», στο πάρκο Δαμάστας με Φασολάδα, παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και «Μουζώματα».
Καλούνται όλοι οι Δαμαστιανοί και οι φίλοι να έρθουν στο πάρκο ο καθένας με τα εδέσματα του για να γιορτάσουν τα κούλουμα σε μια μεγάλη «Δαμαστιανή Παρέα».    

Κούλουμα στην Ηλιούπολη
Η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, διοργανώνουν από κοινού τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Σχολικού συγκροτήματος 11ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά 64 στην Ηλιούπολη.
Σαρακοστιανά φαγητά, παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κρητικούς καλλιτέχνες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 11:00 το πρωί θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες με καλή παρέα και καλό φαγητό.
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όσων προσέλθουν».

Αβδού
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αβδού διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στο Αβδού το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.
Την εκδήλωση θα συνοδεύουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική αλλά και παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας.
Στην αρχή της εκδήλωσης θα διδαχθεί στους μικρούς φίλους πως κατασκευάζεται ένας χαρταετός.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου