Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ανοιξε βεντέτα με τον ΣΥΡΙΖΑ..στο Ηράκλειο

Σκηνικό έντασης διαμορφώνεται μεταξύ αγροτών και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο με απανωτά επεισόδια και προκλήσεις και από τις δύο πλευρές.
Τα πνεύματα είναι τεταμένα εδώ και ένα μήνα στον νομό, που στις τελευταίες εκλογές έδωσε 45,2% στον ΣΥΡΙΖΑ και στον οποίο είναι εκλεγμένος πλέον και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Προηγήθηκαν οι απανωτές «πολιορκίες» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε εγκαταστάσεις τηλεοπτικών σταθμών του Ηρακλείου.
Η αρχή έγινε στις 17/2, όταν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αποκλείστηκε από αγρότες στις εγκαταστάσεις του TV Creta όπου έδινε συνέντευξη.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με μεγαλύτερη ένταση στις 22/2 με τον Νίκο Ηγουμενίδη στο ΚΡΗΤΗ TV. Και οι δύο αποκλεισμοί καταγράφηκαν από τις κάμερες των τοπικών καναλιών και αναμεταδόθηκαν πανελλαδικά.
Ωστόσο, λάδι στη φωτιά έριξε το Σάββατο από το Μega ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης, όταν ερωτώμενος για τη δική του περίπτωση αποκλεισμού, μίλησε για «αποβράσματα της κοινωνίας, που δεν έχουν καμία σχέση με το αγροτικό κίνημα», κάνοντας έξαλλους τους συντοπίτες του αγρότες, με τους εκπροσώπους της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής να απαιτούν δημόσια συγγνώμη από τον βουλευτή.
Τα πνεύματα στο Ηράκλειο δεν έχουν ηρεμήσει ούτε μετά τη διορθωτική δήλωση του κ. Ηγουμενίδη, στην οποία υπενθύμιζε πως «οι αγρότες είναι η φωνή της κοινωνίας και παράλληλα η δύναμή μας στις διαπραγματεύσεις», αλλά επέμενε πως «οι ακραίες αντιδημοκρατικές και μεμονωμένες ενέργειες ούτε ταυτίζονται ούτε εκφράζουν τους αγρότες».
Με προσκλήσεις...
Ακόμα ένα θερμό επεισόδιο στο σίριαλ αγροτών-ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε και στην «ανοιχτή» πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε το κόμμα στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 26/2, με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» και ομιλητή τον Νίκο Σκορίνη.
Στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ομάδα αγροτών, οι οποίοι προφανώς ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό.
Μάλιστα, αν και η εκδήλωση ήταν ανοιχτή, από τους συγκεκριμένους αγρότες ζητήθηκε να επιδείξουν... προσκλήσεις για την είσοδό τους.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και από τα τηλεοπτικά συνεργεία να αποχωρήσουν από το σημείο ώστε να μην καταγραφεί το επεισόδιο, που δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση αφού τελικά αποχώρησαν και οι αγρότες.
Για το θέμα εξέδωσε χθες ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ανοιχτή πολιτική εκδήλωση δεν σημαίνει ότι μπορεί να μετατρέπεται, από μεμονωμένα άτομα και ομάδες, σε αρένα και θέαμα προς τέρψη του τηλεοπτικού φακού».
Τότε και τώρα
Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις των αγροτών, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο μιλούν για υποκίνηση από συγκεκριμένους αγροτοσυνδικαλιστές που ταυτίζονται με το «παλαιό σύστημα» σε επίπεδο Κρήτης, ενώ τονίζουν με νόημα τις υπαρκτές, όντως, προσωπικές και πολιτικές σχέσεις του προέδρου της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Πρίαμου Ιερωνυμάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την ταύτιση των στελεχών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ (ο πρόεδρός της Γιώργος Τζωρτζάκης διετέλεσε και σύμβουλος του Κώστα Σκανδαλίδη όταν ήταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).
Η αλήθεια πάντως είναι πως και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ίδιους εκπροσώπους των αγροτών συντασσόταν στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών κατά των «μνημονιακών» κυβερνήσεων. Στων ίδιων τις καρότσες ανέβαινε το 2013 ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στις διαδηλώσεις κατά του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και τότε κανείς δεν μιλούσε για «αποβράσματα».

Μάριος Διονέλλης-efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου