Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Νίκος Αντωνακάκης: Να συγκρουστεί η ΝΔ με τα μονοπώλια και τις συντεχνίες ..

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη..

Να συγκρουστεί η ΝΔ με τα μονοπώλια και τις συντεχνίες ζητά μεταξύ άλλων στην επιστολή του από τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Νίκος Αντωνακάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να "σπάσει" η δύναμη τους, ώστε συνολικά οι τιμές στην οικονομία, να προσαρμοστούν στην νέα χαμηλότερη αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμο Πρόεδρο ΝΔ, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη

κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζουμε όλοι ότι αναλάβατε  το τιμόνι του κόμματος στην πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα, μέσα στον εφιάλτη της ακραίας αβεβαιότητας, του ανεύθυνου λαϊκισμού και μεσούσης της αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης που κάθε άλλο από προδεδικασμένα αποτελέσματα έχει.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία για το καλό της Πατρίδας μας.

Ασφαλώς και γνωρίζετε ότι το «αριστερό κράτος» χρωστάει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις  πάνω από 5 δισ. ευρώ που σε συνάρτηση με τις άλλες δυσκολίες  της αγοράς,  εύλογα χιλιάδες παραγωγικές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο  ή θα μεταναστεύσουν μέσα στο 2016, ενώ  θα βγουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας φεσώνει ιλιγγιωδώς την αγορά, εκτοξεύοντας τις υποχρεώσεις στα 5,7 δισ. μέσα σε ένα χρόνο! από τα 3 δις ευρώ που παρέλαβε (υγεία, προμήθειες, έργα δήμων κλπ)

Σήμερα η αντιμετώπιση του προβλήματος του ασφαλιστικού - φορολογικού  με τη «μέθοδο Κατρούγκαλου»  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση ό,τι έχει μείνει ακόμη όρθιο στη χώρα, αναγάγοντας την φοροαποφυγή και την εισφοροδιαφυγή ως προϋποθέσεις επιβίωσης του πολίτη.

Η ειρωνεία  είναι ότι οι ίδιοι μηχανισμοί του κράτους, όπως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αναφέρουν ότι αυτή η πολιτική είναι τουλάχιστον αδιέξοδη όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  "...η περαιτέρω αύξηση των συντελεστών φορολόγησης και η συχνή μεταβολή τους θα λειτουργεί ιδιαιτέρως στρεβλωτικά και ως εμπόδιο στην ανάπτυξη..."

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Είναι κοινή διαπίστωση πλέον ότι η χώρα για να ξεφύγει από την υφεσιακή κατάσταση, απαιτείται η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την ελληνική επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να ενταχθεί ως βασικό στοιχείο σχεδιασμού της νέας στρατηγικής μας. Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο που θα στοχεύει στην ανακοπή της καθοδικής πορείας, και στην παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι στη δημοσιονομική σταθερότητα με φτωχοποίηση των πολιτών. Που θα στηρίζει  τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων, με πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις και θα  παρέχει αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις,  με στόχο την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στις αγορές και την άρση των παραγόντων που οδηγούν στην αύξηση των τιμών.

Απαιτούνται δηλαδή ριζικές παρεμβάσεις για να διορθωθούν στρεβλώσεις στην λειτουργία της αγοράς  και κυρίως οι πάγιες πρακτικές που ακολουθούν για δεκαετίες τα καρτέλ και μονοπώλια, τα οποία νέμονται προνομιακά τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών, ιδίως εκείνες που χαρακτηρίζονται από ανελαστικότητα της ζήτησης (τρόφιμα, υγρά καύσιμα κ.ά.).  

Δεν αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς γιατί να έχει πέσει πάνω από 70% διεθνώς η τιμή του πετρελαίου και οι πολίτες στη χώρα να υποφέρουν από το κρύο μέσα στα σπίτια τους, όπως επίσης δεν αντιλαμβάνεται ο Ηρακλειώτης που θέλει να ταξιδέψει αεροπορικός στην Αθήνα γιατί θα πρέπει να πληρώνει το εισιτήριο σαν να κάνει υπερατλαντικό ταξίδι, την ίδια ώρα που από τα Χανιά το κόστος είναι κάτω από το μισό.

Και όμως, παρά τις όποιες θεωρίες περί ελεύθερης αγοράς, ίσως, η συντεταγμένη πολιτεία θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική πορεία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Θα μπορούσε, να ενισχύσει τις προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και να προτείνει τολμηρά μέτρα ανοίγματος των αγορών και αποκατάστασης του υγιούς ανταγωνισμού. Να καταργήσει ρυθμίσεις που ευνοούν τα ιδιωτικά ειδικά συμφέροντα, και να επιβάλλει εφαρμογή αυστηρών νόμων κατά των καρτέλ τιμών και των συμπαιγνιών που χρησιμοποιούν την ισχύ τους για να πετύχουν τιμές έξω από τα ανταγωνιστικά επίπεδα της οικονομίας. Να ενισχύσει τις  ηλεκτρονικές δημοπρασίες, αντί των σφραγισμένων προσφορών και να παρέχει  εργαλεία  που θα μετατοπίσουν το κέντρο βάρους από την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα καρτέλ. Να συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τις συντεχνίες και να «σπάσει» τη δύναμη τους, ώστε συνολικά οι τιμές στην οικονομία, να προσαρμοστούν στην νέα χαμηλότερη αγοραστική δύναμη των πολιτών. 

Με τον τρόπο αυτό θα προσαρμοστεί η οικονομία και θα ισορροπήσει σε ένα σημείο από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη της. Έτσι θα απελευθερωθούν πόροι σε πιο ανταγωνιστικές δραστηριότητες, θα αρχίσει η προσέλκυση επενδύσεων και συνακόλουθα θα βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον που αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον νοσηρό.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Δεν πρέπει για άλλη μια φορά οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αλλά ούτε τελικά οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι καθώς επίσης και οι συνταξιούχοι, να σηκώσουν τις δυσβάστακτες αυξήσεις στα βασικά αγαθά και να συνεχίσουν να αποτελούν μόνιμο στόχο της εκάστοτε άγριας και εξαντλητικής  φοροεπιδρομής από τις Κυβερνήσεις που αφήνουν τα καρτέλ να νέμονται τις κλειστές αγορές ανεξέλεγκτα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.


Από το Δελτίο Ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV



Από το Radio 98.4 FM


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου