Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Έτρεξαν για την...αγάπη 1.700 δρομείς (photos)

Γεγονός είναι  το 2ο LoveRun 5km Heraklion 2016 με τον αγώνα των 5.000 μέτρων και τον παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων. Θρυλικές προσωπικότητες του αθλητισμού της χώρας , δήλωσαν το παρών στην μεγάλη αυτή διοργάνωση και βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης ,ενώ έτρεξαν για την…αγάπη και χιλιάδες απλοί πολίτες και δρομείς..
Όλη η πόλη γίνεται μια καρδιά, τρέχει και προσφέρει, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές! Το ραντεβού για το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς ήταν στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Λιονταριών..
Περισσότεροι  από 1.700 δρομείς ανάμεσα τους και 200 περίπου παιδιά Δ,Ε και Στ΄ τάξεων δημοτικού, συμμετείχαν στον αγώνα ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο της διοργάνωσης , σε ότι αφορά τις συμμετοχές, κατά 50% .

Τερμάτισαν πρώτοι
Η ικανοποίηση ήταν τεράστια για όσους κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι, αν και έτσι κι αλλιώς σημασία είχε ο αγώνας και όχι η σειρά κατάταξης.
Εκτός από την στήριξη των θεσμικών φορέων όπως Περιφέρεια Κρήτης, ΕΚΑΒ, Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Ερυθρό Σταυρό, Γιατρούς του Αιγαίου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τη διοργάνωση υποστηρίζουν περισσότεροι από 100 εθελοντές που έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων δρομέων και των συνοδών τους και οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν σε συνολικό αριθμό τις 2.500 άτομα.  

Αθλητισμός και ...προσφορά στον συνάνρθωπο
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ηρακλείου Δημήτρης Μανελάκης μεταξύ άλλων σημείωσε για το χαρακτήρα της διοργάνωσης :« Είναι ένα μεγάλο γεγονός για το Ηράκλειο, το οποίο πραγματοποιείται στις 14 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Λιονταριών, ένα ιστορικό σημείο για το Ηράκλειο.
 Ο 2οςδρόμος υγείας έχει ένα μότο… ''Αγαπάμε να τρέχουμε, αγαπάμε να προσφέρουμε''. Ουσιαστικά έχει ένα διττό χαρακτήρα. Το πρώτο κομμάτι της όλης εκδήλωσης είναι το αθλητικό κομμάτι, το ''αγαπάμε να τρέχουμε'' που ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον περισσότερο κόσμο να βρεθεί στην ίδια εκκίνηση με ελίτ αθλητές από όλη την Ελλάδα, να τρέξει μαζί τους, να αθληθεί, να βοηθήσει την υγεία του με αυτόν τον τρόπο. 
Το δεύτερο κομμάτι είναι το ''προσφέρουμε''. Τι σημαίνει το προσφέρουμε; Σημαίνει ότι ο κοινωνικός σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι ότι τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Κρήτης, όπως επίσης και με κάθε συμμετοχή έχει εξασφαλιστεί από τη διοργάνωση 1kg ζυμαρικών, τα οποία θα δοθούν στο ίδρυμα Μπορούμε, τα οποία θα στηρίξουν τις δομές του Δήμου Ηρακλείου, το κοινωνικό παντοπωλείο. Για μας είναι πολύ σημαντική η παρουσία των αθλητών στον αγώνα.¨
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου ήταν ο διοργανωτής του 2ο Δρόμου Υγείας LoveRun 5km Heraklion 2016, μαζί με τους συνδιοργανωτές τον Π.Α.Σ.Γ Καλλιπάτειρα και τον Δήμο Ηρακλείου.


Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης
neakriti,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου