Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ρήγμα στις σχέσεις Βαρουφάκη - Τσίπρα..

Τελικά στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες. Όλα παίζονται στο βωμό των πολιτικών φιλοδοξιών και του συμφέροντος.
Το μόνο βέβαιο από την διαπραγμάτευση είναι ότι διαλύθηκε μια ισχυρή φιλία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ιδιαιτέρως απογοητευμένος και δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ο Τσίπρας υπέκυψε στις πιέσεις των δανειστών και τον έβγαλε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Βέβαια το πράγμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, και τούτο διότι όλο το στρατηγικό σχέδιο της διαπραγμάτευσης και του αρχικού τσαμπουκά της ελληνικής κυβέρνησης στήθηκε από τον Βαρουφάκη.
Ο εμπνευστής και ο αρχιτέκτονας της αρχικής ρήξης και της εφαρμογής της θεωρίας των παιγνίων στα πρώτα Eurogroup ήταν ο Γιάνης.
Ο Τσίπρας τον εμπιστεύτηκε αρχικά, με κλειστά τα μάτια και είναι αλήθεια ότι τις πρώτες εβδομάδες του... βγήκε. Οι δανειστές έπαθαν ένα ισχυρό σοκ, ένιωσαν άβολα και προς στιγμήν πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με δυνατούς παίκτες.
Στη συνέχεια όμως το παιχνίδι άρχισε να χάνεται. Ο Βαρουφάκης άρχισε να βγαίνει μπροστά και να καπελώνει ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Σε αυτό το σημείο ο Τσίπρας άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις. Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες προειδοποίησε πολλές φορές τον υπουργό Οικονομικών να βάλει ένα φρένο στις συνεντεύξεις και να μην παίρνει πρωτοβουλίες τις οποίες μετά δεν μπορεί να... μαζέψει το Μαξίμου.
Δυστυχώς ο Βαρουφάκης δεν φαίνεται να έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού. Επίσης, ο Βαρουφάκης δεν υπολόγισε ότι ο Τσίπρας ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας και δεν διστάζει να «κάψει» ακόμα και στενούς του συνεργάτες ή φίλους.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας δεν δίστασε να «κρεμάσει» τον άνθρωπο που τον έβαλε στον Συνασπισμό, τον Αλέκο Αλαβάνο.
Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν χρειάστηκε, «κρέμασε» και τον Φώτη Κουβέλη στον οποίο μέχρι την τελευταία στιγμή υποσχόταν συνεργασία, προεκλογικά.
Το ίδιο έκανε και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρική Εκλογή. Άλλα τους έλεγε κατ' ιδίαν και άλλα έκανε στη συνέχεια.
Ο Βαρουφάκης τράβηξε πολλά χαρτιά, παραπάνω από όσα του είπε ο Τσίπρας.
Τόσο η Μέρκελ, όσο και ο Σόιμπλε του είπαν να τον μαζέψει. Ο Αλέξης χωρίς δεύτερη σκέψη τον καπέλωσε και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βάλει λυτούς και δεμένους να κονταίνουν τον φίλο του το Γιάνη.
Ο Βαρουφάκης περιμένει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή έξοδο. Μάταια. Πολύ σύντομα ο Αλέξης απλά θα τον ακυρώσει...
Εκτός βέβαια κι αν ο Γιάνης φύγει από μόνος του πριν είναι πολύ αργά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιάνης δεν έχει πλέον την ίδια διάθεση, όπως στο ξεκίνημα...

http://www.wifinews.gr/ngine/article/16294/rhgma-stis-sxeseis-baroufaki-tsipra

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου