Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Προβληματισμός από τις ελλείψεις στα φάρμακα ..στην Κρήτη..

Αυξάνονται περιοδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ελλείψεις σε αρκετές κατηγορίες φαρμάκων λόγω της οικονομικής ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί στην πραγματική οικονομία με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών στην αναζήτησή του κατάλληλου σκευάσματος για τη θεραπεία τους.

Η ουσιαστικά στάση εμπορίου που υπάρχει στον εφοδιασμό της αλυσίδας των φαρμάκων έχει επηρεάσει και την Κρήτη με τους φαρμακοποιούς να αντικρίζουν τα συρτάρια τους να αδειάζουν από -ακόμα και ευρείας κυκλοφορίας- φάρμακα γεγονός που επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης εξηγώντας πως «η ελλειμματική ρευστότητα έχει παγώσει τις εισαγωγές με αποτέλεσμα οι ελλείψεις και στο Ηράκλειο να είναι πλέον φανερές σε όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων».   
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τα χρέη της πολιτείας προς τους εμπλεκόμενους φορείς του φαρμάκου αγγίζουν περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ γεγονός που τονίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου παράλληλα με την προειδοποίηση πως ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να την διοχετεύσει στους παρόχους. Οι φορείς του φαρμάκου αντιλαμβάνονται την κρίσιμη συγκυρία και στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, όμως οι οικονομικές αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί. Το Φάρμακο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των φορέων στο χώρο του φαρμάκου ζητώντας, για ακόμη μία φορά, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

http://flashnews.gr/post/225299/problhmatismos-apo-tis-elleipseis-sta-farmaka-kai-sthn-krhth

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου