Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μάλτα: Για Grexit ετοιμάζονται Γερμανία, Ολλανδία και άλλοι

Την πεποίθησή του ότι μία ομάδα χωρών-μελών της Ευρωζώνης με επικεφαλής την Γερμανία ετοιμάζονται να δουν την Ελλάδα να εγκαταλείπει το ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup. Οπως δήλωσε ο κ. Εντουαρντ Σικλούνα στην εφημερίδα Malta Today, τα αιτήματα της Αθήνας προκαλούν όλο και μεγαλύτερη σύγχιση στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

«Νομίζω ότι έφτασαν πιά στο σημείο να πούν στην Ελλάδα "αν θέλεις να φύγεις, φύγε"...» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σικλούνα. «Και νομίζω ότι το εννούν, διότι η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλοι τηρούν σκληρή στάση και επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποδώσει την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι εταίροι σεβόμενη τους όρους που θέτουν...»
Για την έξοδο της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη προετοιμάζεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ετοιμάζουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης ώστε να μην επηρεαστούν από μια τέτοια εξέλιξη τα υπόλοιπα μέλη της Eυρωζώνης, συμπληρώνοντας ότι το Ίδρυμα ασκεί πιέσεις στην Αθήνα για να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.
Από την πλευρά της, πάντως, η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου