Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: "Όχι σε τρίτο μνημόνιο"..

«Όχι σε τρίτο μνημόνιο»
Αποκλείει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο. Σε συνέντευξή του στην «Real News», ο κ. Σαμαράς δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει "νέο μνημόνιο" για χρήματα που δεν χρειάζεται. Με την λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει το πρόγραμμα και να γίνουμε ξανά "φυσιολογική" χώρα».

«Οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο»
O πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους, τονίζοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στο "λεφτά υπάρχουν" που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν μαθηματικά πίσω σε νέο μνημόνιο! Εμείς βγαίνουμε από το μνημόνιο οριστικά και δεν θα ξαναχρειαστούμε δανεικά. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ...».
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι δεν φταίει ο Γιάννης Στουρνάρας για τα λάθη στον συγκεκριμένο φόρο, χαρακτήρισε ως μικρής σημασίας τις παραφωνίες και τα «στιγμιαία» ξεσπάσματα, όπως είπε, των βουλευτών και παρείχε πλήρη στήριξη στον Γκίκα Χαρδούβελη.
«Ο φόρος ακινήτων μειώνεται κάθε χρόνο για τους περισσότερους, θα συνεχίσει να μειώνεται και πλέον πληρώνουν όλοι. Εκείνο που τον έκανε δυσβάστακτο - πράγματι - είναι ότι συνέπεσε με άλλους φόρους μαζί. Κι ότι πληρώθηκαν σε δύο χρόνια όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τρία προηγούμενα. Αλλά αυτό τελειώνει πια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αισιοδοξία για την αναδιάρθρωση του χρέους
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που θα δώσει, όπως είπε, ώθηση στις επενδύσεις και την ανάκαμψη.
«Η Ελλάδα θα πάρει «πιστοποίηση» για την βιωσιμότητα του χρέους. Άλλωστε, ανεπισήμως, ήδη πολλοί το θεωρούν βιώσιμο, οι διεθνείς αγορές ήδη το αναγνωρίζουν αυτό, οι διεθνείς οίκοι το αναγνωρίζουν επίσης και πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη πιστοποίηση» είπε χαρακτηριστικά.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, αν και είπε ότι εκτιμά τον Φώτη Κουβέλη, απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι είναι πολύ πιο πιθανή από όσο πριν από έξι μήνες, η συγκέντρωση 180 ψήφων και προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα είναι ακόμη πιθανότερη, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί εξαγορών ή εκβιασμών βουλευτών για να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή.
«Και μόνο που είπαν κάτι τέτοιο είναι άθλιο, αισχρό και υβριστικό για τους Έλληνες βουλευτές. Προσπαθούν να "τρομοκρατήσουν" τους βουλευτές, ώστε να μη βγει Πρόεδρος. Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει... Απλά υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα την πολιτική μας ζωή», συμπλήρωσε.
Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές, καθώς όπως σημείωσε θα προκαλούσαν πολιτική ανωμαλία και αβεβαιότητα που θα κατέστρεφε ότι χτίστηκε τα τελευταία χρόνια. «Για φανταστείτε την στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο να γίνουν εκλογές, με την αντιπολίτευση να ζητά να επιστρέψουμε ξανά σε όργιο "παροχών"! Για σκεφθείτε, πριν ακόμα τις εκλογές, τι αναστάτωση θα δημιουργηθεί... Που θα μας πάνε οι αγορές. Και πόσο πίσω θα μας πάει όλο αυτό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Σαμαράς μέμφθηκε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκίστικη πλειοδοσία σημειώνοντας «Να ρωτήσω κι εγώ: γιατί 751 και όχι 1.000 (ευρώ); Θέλετε να μπούμε σε τέτοια "πλειοδοσία"; Αντέχει η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας υψηλότερο βασικό μισθό; Ή αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία; Το πρόβλημα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, δηλαδή να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξει ανάπτυξη, να μπορέσουν οι άνεργοι να βρουν δουλειά και οι εργαζόμενοι να παίρνουν σιγά-σιγά αυξήσεις. Σε όλη την κλίμακα, όχι μόνο την εισαγωγική».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι, παρά τις διαφωνίες τους, έχουν κατορθώσει να συνεννοούνται και να κάνουν μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πολλά για το καλό του τόπου, παρότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι δύο διαφορετικά κόμματα. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει μελλοντικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα θυμίζει... τσίρκο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Με ποιόν από όλους τους ΣΥΡΙΖΑ; Με εκείνον που λέει ότι θα βγει από το ευρώ ή με εκείνον που λέει ότι θα παραμείνει; Ή με εκείνον που ακόμα το... σκέπτεται; Με εκείνον που λέει ότι θέλει να διαλύσει το ΝΑΤΟ ή με εκείνον που λέει ότι για την ώρα δεν πρέπει, ίσως αργότερα, θα δούμε; Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν "μεγάλος συνασπισμός". Μάλλον το "Μεγάλο μας τσίρκο" θα θύμιζε!».
Αποκαλύψεις τον Οκτώβριο για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς
Σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε αποκαλύψεις στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο, ενώ χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία την ανάληψη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης - του καλύτερου χαρτοφυλακίου που πήρε ποτέ η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - καθώς συνδέει την εσωτερική ασφάλεια στην Ευρώπη με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου