Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

"Άνοιξαν" οι ουρανοί στο Ηρακλειο

broxi.[1]
Με καταρρακτώδη βροχόπτωση ξύπνησαν σήμερα οι Ηρακλειώτες, με τους πιο πρωινούς να βλέπουν την πρώτη καταιγίδα νωρίς-νωρίς. Βροχοπτώσεις που συνεχίζονται στη διάρκεια όλης της μέρας και ειδικά από το μεσημέρι και έπειτα
Δείτε live , με την βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας την επιδείνωση του καιρού! (πατήστε ΕΔΩ)
Νεφώσεις παραδικά αυξημένες τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο νησί σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού με τους ανέμους να είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία να αναμένεται από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου

Με ανακοίνωση εφιστούν την προσοχή των Ηρακλειωτών

Με αφορμή την σημαντική επιδείνωση του καιρού στο Ηράκλειο το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με χρήσιμες συμβουλές προφύλαξης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις καταιγίδες αναφέρει:« Οι κίνδυνοι από τις καταιγίδες συνίστανται από τους τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους, τις τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, τους κεραυνούς και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις».


Αναλυτικά οι συμβουλές προφύλαξης για την χειμερινή περίοδο:
                
Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας
 
Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:

    
Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή την ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. • Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες. • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα. • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. • Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτίριο ή σε αμάξι. • Αν αυτό δεν είναι εφικτό καθίστε αμέσως στο έδαφος. Αν βρίσκεστε σε δάσος προστατευθείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων – ποτέ μη στέκεστε κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε έναν ανοιχτό χώρο. Αν βρίσκεστε σε χαμηλό έδαφος προσέξτε την περίπτωση να εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο. • Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράκτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. • Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ. • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού. • Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω. • Αν βρίσκεστε απομονωμένος σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) και πετάξτε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας. • Μη ξαπλώνετε στο έδαφος.

Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:

  
Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο. • Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα. • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο. • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
    
Εκτίμηση της απόστασης από την καταιγίδα
 
  
Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. • Διαιρέστε αυτόν το χρόνο που μετρήσατε με το 3 για να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
• Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.
      

Ενέργειες κατά τη διάρκεια της χαλαζόπτωσης

  
Προφυλαχτείτε αμέσως! Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, τόσο για τους ανθρώπους όσο και τα ζώα.
creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου