Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Έκκληση "ζωής" για την 27χρονη Μαρία που πάσχει από καρκίνο

Όλα άλλαξαν στη ζωή της 27χρονης Ηρακλειώτισσας Μαρίας Σπανού πριν από δύο μήνες, όταν μια μαγνητική που έκανε για να βρει από πού προερχόταν η ενόχληση που είχε στα μάτια έδειξε δυστυχώς καρκίνο στον εγκέφαλο. Από τότε ο αγώνας της οικογένειάς της στην κλινική του Αγίου Λουκά είναι εξαιρετικά μακρύς και δύσκολος, αλλά όλα θα πάνε καλά, αν ο κόσμος ανταποκριθεί στην έκκληση για βοήθεια! 
Μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Όλα όμως άλλαξαν, προς το χειρότερο δυστυχώς, όταν βρέθηκε από τη μαγνητική ότι πάσχει από γιγαντιαία χωροκατακτητική εξεργασία στη βάση του κρανίου. 
Η οικογένεια της Μαρίας άρχισε αμέσως ενέργειες για να δει τι θα κάνει στο εξής και πού θα απευθυνθεί. Τα οικονομικά τους περιορισμένα. Και το κόστος σε τέτοιες επεμβάσεις μεγάλο. Στο Ηράκλειο οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου απάντησαν πως δεν αναλαμβάνουν τόσο λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις. Η έρευνα που έγινε οδήγησε την οικογένεια στη λύση της κλινικής του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Μαρία Σπανού υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο με ρομποτική. Η Μαρία χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου δύο μήνες στην εντατική, στις 29 Αυγούστου. 
Αυτές οι δύο επεμβάσεις είχαν μάλλον επιτυχία. Όπως όλα δείχνουν, η αποκατάσταση της υγείας της κοπέλας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όμως τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Μόνο για τις επεμβάσεις η κλινική ζητάει 20.000 ευρώ. Και χρειάζονται και 200 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας εκτός εντατικής. Και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες νοσηλείας. 
«Προσπαθήσαμε να καταφύγουμε στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά στο ΠΑΓΝΗ μας είπαν ότι δεν έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα. Αλλά και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, πάλι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα», είπε η μητέρα της κοπέλας κ. Ζαχαρένια Συντυχάκη και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα όλη αυτή η υπόθεση μάς έχει κοστίσει γύρω στα 45 χιλιάδες ευρώ, χωρίς τις επόμενες μέρες νοσηλείας και τα έξοδα των διαφόρων επεμβάσεων». Η οικογένεια της 27χρονης ζητάει από την κοινωνία να βοηθήσει όσο μπορεί, για να συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά και να ξεχρεώσουν την κλινική του Αγίου Λουκά.
Για τον καλό αυτό σκοπό έχει δημιουργηθεί ο λογαριασμός τραπέζης 30000248552-8 στην Παγκρήτια Συνεταιριστική.

neakriti.gr

1 σχόλιο :

 1. Με συγκίνηση διάβασα το δημοσίευμα για την περιπέτεια της υγείας της 27χρονης Μαρίας Σπανού και θέλω να της ευχηθώ στην ίδια και στην οικογένεια της καλή και γρήγορη ανάρρωση.
  Εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να κάνω κάποια σχόλια προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας αλλά και ειδικά αυτών που πιθανόν θα βρεθούν σε παρόμοια θέση.
  1. Στην Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούνται κατ΄ εξοχήν λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου.
  2. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου η ενδεδειγμένη επέμβαση απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία, τότε συστήνεται στον ασθενή το κατάλληλο εξειδικευμένο κέντρο αναφοράς ή στην Ελλάδα εάν υπάρχει τέτοιο ή στο Εξωτερικό. Τα κέντρα αυτά είναι δημόσια και το κόστος αναλαμβάνει το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς. Σε όλες τις περιπτώσεις προηγείται συνεννόηση των γιατρών της Κλινικής μας με τους συναδέλφους τους του Νοσοκομείου προορισμού και αποστολή όλων των απαραίτητων ιατρικών πληροφοριών. Σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπονται οι ασθενείς «στην τύχη τους», να ψάχνουν μόνοι του που θα απευθυνθούν, εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν.
  3. Δεν θυμάμαι ποτέ να εξέτασα την κυρία Σπανού.
  Συμπερασματικά πιστεύω ότι η κυρία Σπανού δεν συμβουλεύθηκε τους γιατρούς της Νευροχειρουργικής Κλινικής ούτε όσον αφορά στην δυνατότητα αντιμετώπισης της στο ΠΑΓΝΗ, ούτε όσον αφορά στην δυνατότητα παραπομπής της χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο εάν αυτό ήταν απαραίτητο.

  Αντώνης Βάκης
  Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή