Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν το μαλαισιανό Boeing


Ρωσόφωνοι αντάρτες ανέφεραν νωρίτερα ότι κατέρριψαν ρωσικό μεταγωγικό «Αντόνοφ» - Η ουκρανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το Boeing έχει καταρριφθείΝέα τραγωδία με αεροσκάφος Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, έπειτα από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 στον Ειρηνικό Ωκεανό, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.




Το αεροπλάνο που πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 280 επιβάτες και με πλήρωμα 15 άτομα, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.




Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 16.20 (τοπική ώρα). 




«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα το αεροσκάφος να κατερρίφθη», αναφέρει η ανακοίνωση.




Μέχρι στιγμής επικρατεί σύγχυση, όσον αφορά στα αίτια της νέας αυτής τραγωδίας, ωστόσο, ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την ουκρανική κυβέρνηση και αναφέρουν ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος τύπου BUK, ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και πέντε λεπτά πριν εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο. 




Την ίδια στιγμή, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους ρωσόφωνους και στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.




«Ο κυνισμός του Πούτιν και των τρομοκρατών δεν έχει όρια. Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, ανοίξτε τα μάτια σας. Βοηθήστε μας. Πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στο βίντεο με την πρόσκρουση, ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι όμορφο θέαμα. Απάνθρωποι», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού αξιωματούχου.




Σημειώνεται ότι ένα μεγάλος μέρος της περιοχής όπου κατέπεσε το Boeing 777, ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες καθώς και ότι νωρίτερα το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου