Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μπάχαλο με τους μετεξεταστέους της Α΄ Λυκείου

Περίπου 20.000 μαθητές της Α' λυκείου, πανελλαδικά, έμειναν φέτος μετεξεταστέοι σε κάποιο μάθημα. Όμως, κάποιοι από αυτούς, τελικά...
δεν έχουν μείνει! Ο κίνδυνος να διαβάζουν όλο το καλοκαίρι ένα μάθημα στο οποίο νομίζουν ότι έχουν μείνει είναι ορατός. Πολύ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο πολλά παιδιά να κάνουν καλοκαιρινά φροντιστήρια σε μαθήματα που τελικά έχουν περάσει!
Πώς γίνονται όλα αυτά; Μα, με την προσεγμένη εκπαιδευτική πολιτική, φυσικά... Κάποιο από τα θερινά τμήματα της Βουλής ψήφισε "βελτιωτική" ρύθμιση του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, σύμφωνα με την οποία μειώνονται ακόμη περισσότερο οι μαθητές που μένουν μετεξεταστέοι για το Σεπτέμβριο. Το γεγονός ότι ο υφυπουργός είναι νέος τον έκανε ενδεχομένως να παραβλέψει κάποια βασικά.
Όπως: Όταν αλλάζεις για τέταρτη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες τον τρόπο προαγωγής από την α' τάξη στη β', υπάρχει μια πολιτική ευθύνη την οποία πρέπει κάποιος να αναλάβει. Όταν αποφασίζεις να κάνεις τέτοιες δουλειές μέσα στο καλοκαίρι, πρέπει να συνυπολογίσεις το γεγονός ότι τα σχολεία είναι κλειστά. Ακόμα κι αν βρεις τρόπο να γυρίσεις τους καθηγητές στο σχολείο για να ξαναβγάλεις τους βαθμούς, πρέπει να βρεις τρόπο να ειδοποιήσεις και τα παιδιά. Τα παιδιά που έφυγαν από τα σχολεία τους νομίζοντας ότι είναι μετεξεταστέοι και τελικά μπορεί να μην είναι, αν βγάζουν μέσο όρο βαθμολογία 12,5.

Το δις εξαμαρτείν!
Το θέατρο του παραλόγου με τον τρόπο υπολογισμού των βαθμολογιών της α' λυκείου δεν έχει τελειωμό. Αφού πρώτα αποφάσισαν να "τσεκουρώσουν" τα παιδιά, στη συνέχεια η "σφαγή" τους φάνηκε μεγάλη και προσπάθησαν να σώσουν κάποιους, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουν το βαθμό προαγωγής, όχι μια αλλά τέσσερις (!) φορές.

neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου