Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η καρδιά του "πρόδωσε" τον 83χρονο ιερέα

Ξαπλωμένος με το πλευρό, σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου μέσα σε χαράδρα 7 μέτρων ο ιερέας Μανόλης Λαμπράκης, που ήταν αγνοούμενος από τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου. Τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν τα ίδια του τα εγγόνια, 300 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Γαρίπας-Αρκαλοχωρίου.
Ο 83χρονος ιερέας, που είχε χαθεί όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάει με τα πόδια στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, βρέθηκε νεκρός από παθολογικά αίτια, όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή, που διενεργήθηκε χθες Κυριακή. Φαίνεται πως τον πρόδωσε η καρδιά του, αφού ούτε κατακρημνίστηκε, ούτε βρέθηκαν άλλα χτυπήματα στο άψυχο σώμα του.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του, προφανώς επιχειρούσε να διανύσει βουνά και λαγκάδια για να φτάσει στον προορισμό του. Κάποιες από τις μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, που ανέφεραν πως τον είχαν συναντήσει να περπατά στον κεντρικό δρόμο Γαρίπας-Αρκαλοχωρίου, βγήκαν αληθινές.
Ο άτυχος ιερέας, όμως, φαίνεται πως θέλησε τη στιγμή που περπατούσε να κόψει δρόμο και έφυγε από την άσφαλτο, για να εντοπιστεί νεκρός 300 μέτρα μακριά της και σε σημείο όμως βάθους 7 μέτρων, ανάμεσα σε Λευκοχώρι και Κάτω Πουλιές. Δεν κατακρημνίστηκε. Με τα πόδια κατέβηκε το ύψωμα, το οποίο έχει πυκνή βλάστηση και κλαδιά και γι' αυτό το λόγο φαίνεται πως δε βρέθηκε παρά τις όποιες επιχειρήσεις είχαν διεξαχθεί για τον εντοπισμό του. Σίγουρα πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν και ξαναπέρασαν από την περιοχή, είτε πυροσβέστες, είτε αστυνομικοί, είτε ακόμη και ο ένας από τους δύο γιους του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Το Σάββατο το πρωί και αφού είχαν γίνει και ξαναγίνει ανάλογες κινήσεις και από πολλούς συντοπίτες του, πέραν των συγγενών του, αποφασίστηκε από την οικογένειά του να ξαναψάξουν. Τα εγγόνια του προχωρούσαν κι αυτά με τα πόδια κι έψαχναν γι' άλλη μια φορά σπιθαμή προς σπιθαμή για τον παππού τους και κάποια στιγμή γύρω στις 11:30 προχθές το πρωί μια έντονη δυσοσμία τούς οδήγησε να περάσουν ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και να βρεθούν αντίκρυ με τη σορό του παππού τους.
Το κλάμα και η οδύνη κορυφώθηκε. Από την άλλη υπήρξε ανακούφιση, μιας και για πάνω από 20 μέρες και κάθε μέρα, ώρα και στιγμή βίωναν οι συγγενείς του ιερέα τον εφιάλτη της εξαφάνισης. Η οικογένειά του μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να γνωστοποιήσει ότι προτίθετο να δώσει και αμοιβή 2.000 ευρώ σε όποιον έδινε συγκεκριμένη πληροφορία που θα οδηγούσε στην εύρεση του εξαφανισθέντος!
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες Αρχές για τη μεταφορά της σορού του 83χρονου. Επίσης, επιτόπου βρέθηκε και η Αστυνομία Αρκαλοχωρίου, που διενεργεί και την προανάκριση της υπόθεσης, αλλά και ιατροδικαστής.

Τον πρόδωσε η καρδιά του
Χθες το πρωί, από τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του άτυχου ιερέα, διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του προέρχεται από παθολογικά αίτια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα τον πρόδωσε η καρδιά του. Ο 83χρονος δεν έφερε κανένα χτύπημα, ούτε χτυπήματα από πτώση, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, αποκλείοντας έτσι την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ιερέα. Φαίνεται πως ο εκλιπών Μανόλης Λαμπράκης, που συνήθιζε να πηγαίνει με τα πόδια στο Αρκαλοχώρι, ένιωσε αδιαθεσία όταν περπατούσε και πέθανε ολομόναχος, φορώντας τα καλά του ράσα.


Της Ιωάννας Βλαχάκη
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου