Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αυτοί είναι οι Κρητικοί επιχειρηματίες που πήγαν στην Κίνα με τον Σαμαρά..


Κρασί, λάδι και αλλαντικά από την Κρήτη, ταξιδεύουν στην Κίνα μέσω των αντιπροσώπων μεγάλων κρητικών επιχειρήσεων που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό στην αποστολή για την προσέλκυση κεφαλαίων.

domazakis manolis
Συγκεκριμένα, πρόκειται μεταξύ άλλων για τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Creta Farm, κ. Κ. Δομαζάκη, την υπεύθυνη επικοινωνίας της Ένωσης Πεζών κα Εβελίνα Μπάκιντα, και τον Κ. Ιωάννη Μποτζάκη, συνιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων ελαιολάδου.
daskalantonakis 
Επίσης, στην αποστολή συμμετέχει ο κ. Μ. Δασκαλαντωνάκης, εκπροσωπώντας την αλυσίδα ξενοδοχείων “Grecotels” ενώ Κρητικός είναι και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.
Η ελληνική αποστολή -που αποτελείται συνολικά από 71 εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη- κατέφτασε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στην Κίνα, όπου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες πολιτικές και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Ειδοποιήθηκαν τελευταία στιγμή
Σύμφωνα με τους Κρητικούς επιχειρηματίες, η στελέχωση της αντιπροσωπείας στην Κίνα έγινε από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ενώ απ’ ότι φαίνεται, επελέγησαν επιχειρήσεις που ήδη έχουν κάποια παρουσία στην κινεζική αγορά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιχειρηματίες ειδοποιήθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα  …μέσω e-mail, για τη συμμετοχή τους στην αποστολή, όπως είπε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Πεζών κ. Γιώργος Ηλιάδης.
 Ποιοι άλλοι πήγαν Κίνα
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην αποστολή υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τον κλάδο των τροφίμων, που εκπροσωπείται μεταξύ των άλλων από τις εταιρείες Vivartia, Creta Farm, Μεβγάλ και Γιώτης.
Παράλληλα, ισχυρή είναι και η παρουσία των τραπεζών, τις οποίες εκπροσωπούν στελέχη από την Εθνική Τράπεζα, την Πειραιώς και την Eurobank, ενώ από τον κλάδο της τεχνολογίας το παρών θα δώσει μεταξύ άλλων η Intralot.
Στους εκπροσώπους του ναυτιλιακού κλάδου ανήκουν οι Προκοπίου, Βενιάμης, Βερνίκος, ενώ στον τουρισμό, εκτός από τον κ. Δασκαλαντωνάκη, στην Κίνα έχουν μεταβεί και οι κύριοι Αχ. Κωνσταντακόπουλος και Αλ. Αγγελόπουλος.
 Θετικά τα πρώτα μηνύματα
«Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας νωρίτερα στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κεκιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.
Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Ζιανγκ Ντεγιάνκγ και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια μεταβαίνει στην Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.
Παράλληλα με τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού έχουν προγραμματιστεί και B2b συναντήσεις, μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, ενώ η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα αργά το βράδυ της Κυριακής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου