Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Θυσιάζονται οριστικά οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ


Την πληροφορία είχε δημοσιεύσει η Voria.gr ήδη από την εποχή που κυκλοφορούσε ως φήμη στους διαδρόμους της Κομισιόν. Τι υποστήριζε; Οτι στις Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να θεσμοποιήσουν το “κούρεμα” των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, προκειμένου να διασώζεται μια τράπεζα από χρεοκοπία. Πρόκειται για τις λεγόμενες ανασφάλιστες καταθέσεις, δηλαδή αυτές που δεν καλύπτονται από την εγγύηση των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.


Τώρα, όλα δείχνουν ότι η φήμη αυτή γίνεται ...
κανόνας. Ο αρμόδιες επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, σε χθεσινή συνέντευξη του (στην “Καθημερινή”) το λέει, αν και κρατά κάποιες επιφυλάξεις, της τελευταίας στιγμής, ωστόσο, πηγές από την Κομισιόν υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο: Οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις θα θυσιάζονται, όταν χρειάζεται. Η μόνη επιφύλαξη που κρατούν από την Ευρωπαική Επιτροπή έχει να κάνει με το πότε θα οδεύουν προς θυσία.

Πριν από τους ομολογιούχους και μετά από τους μετόχους ή το αντίστροφο; Σύντομα, πάντως, θα δοθεί απάντηση και σε αυτό το ερώτημα, με την δέσμευση της ΕΕ οτι θα είναι “ύστατην λύση” ακόμα και τα μη εγγυημένα κεφάλαια των καταθέσεων.

http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/490950/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου