Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη

Το πρόγραμμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κρήτη  
Στην Κρήτη θα βρίσκεται το Σεπτέμβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει επίσημη υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη της πόλης του Ρεθύμνου, παρουσία του Σεβ.Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης εκπροσώπων της Πολιτείας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού.

Θα γίνει προσφώνηση του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης. Θα γίνει προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.
Στη συνέχεια θα γίνει δεξίωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Μητροπολιτικού Μεγάρου όπου η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί τα σεβάσματα των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.
Θα ακολουθήσουν μετάβαση στο επί του λόφου του Τιμίου Σταυρού Επισκοπείον της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Τίτου και πάντων των Ρεθυμνίων Αγίων. Θα παρατεθεί τέλος δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί θα γίνει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης. Θα ακολουθήσουν υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ.Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της καθηγουμένης οσιωτ. Μοναχής Θέκλης, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των νέων Εργαστηρίων της Ιεράς Μονής και πρόγευμα στην Τράπεζα της
Μονής.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με υποδοχή από την κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης. Δεξίωση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη παλαιά πόλη με προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων. Θα επισκεφθεί το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Ρεθύμνου. 
Θα ακολουθήσει εκδήλωση του δήμου Ρεθύμνου προς τιμήν του στο "Σπίτι του Πολιτισμού". Θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας των Αγιογράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ με υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της Καθηγουμένης Οσιωτ. Μοναχής
Πανσέμνης, αντιφώνηση Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίουκαι εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του αοιδ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου. 
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου. Θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχή και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου όπου θα γίνουν υποδοχή, δοξολογία, προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανθίμου, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των ανακαινισθεισών αιθουσών του νέου Μουσείου της Μονής και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Μονής. 
Τέλος θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρσανίου και θα αναχωρήσει για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου