Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Φάρμακα μόνο με μετρητά..στο ίδιο έργο θεατές ξανά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ..


Στο ίδιο έργο θεατές ξανά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται σε εκ νέου διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς.
Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης μάλιστα τηρούν πιο σκληρή στάση και διαχωρίζουν τη θέση τους σε σχέση με αυτήν του
Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ξεκινώντας την κινητοποίηση από τις 16 Αυγούστου και όχι την 1η Σεπτέμβρη, όπως δηλώνουν πως θα κάνουν οι συνάδελφοί τους στην Αττική και αλλού. Στο ίδιο μήκος κύματος με τους  φαρμακοποιούς της Κρήτης, κινούνται και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας και της Εύβοιας.
Οι φαρμακοποιοί σταματούν να εκτελούν τις ιατρικές συνταγές και θα δίνουν φάρμακα μόνο με μετρητά,  διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των οφειλομένων στον κλάδο τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε  90 εκατ. την Τρίτη 7 Αυγούστου, κι ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί είχε παρέλθει από την 15η Ιουλίου 2012. Στις 16 Αυγούστου, προσθέτουν, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.
«Διαφωνούμε με τον Πανελλήνιο ότι μπορούμε να αναβάλλουμε μέχρι το Σεπτέμβρη την κινητοποίηση. Η εξόφληση έχει καθυστερήσει πολύ και το ταμείο του ΕΟΠΥΥ ξέρουμε καλά πως έχει αδειάσει. Ο ασφαλιστικός οργανισμός δεν μας πληρώνει, οι τράπεζες δεν δίνουν χρήματα, οι προμηθευτές ασφυκτιούν. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης ρευστότητας. Μετράμε μέρες για την κατάρρευση. Για αυτό βάζουμε σε εφαρμογή την ειλημμένη απόφασή μας», είπε μιλώντας στην Κ.Ε. ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στο Ρέθυμνο, Σήφης Σπαντιδάκης.
Σημειώνεται ότι για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε την κάλυψη όλων των συλλόγων.
Η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο  25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου