Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Παιδεία-Νέα Γενιά- Καινοτομία στην Ελλάδα, αποτελούν τρίπτυχο το οποίο στηρίζει ο Μάξιμος Σενετάκης..


Τα ζητήματα τροποποιήσεων του νόμου 4009/2011, αναφορικά με τα Α.Ε.Ι. απασχόλησαν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ως μέλος της.
Η Επιτροπή, συνεδρίασε για δεύτερη φορά προχθες, μετά την πρώτη συνεδρίαση εκλογής προεδρείου. Η συζήτηση σε σχέση με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκεια της έγινε κατανοητό πως είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα συγκεκριμένες κομβικές αλλαγές, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά και κυρίως έγκαιρα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

Η λογική της συνεδρίασης κινήθηκε στο πλαίσιο αναγκαιότητας του να καλυφθεί πολύτιμος χρόνος, στη διάρκεια του οποίου έμειναν πίσω διαδικασίες λόγω της πολιτικής ρευστότητας στη χώρα, αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εθνικών Ιδρυμάτων προς όφελος των φοιτητών, αλλά και εν γένει της Παιδείας.
Η στήριξη τόσο της Παιδείας, όσο και της Νέας Γενιάς, καθώς και της καινοτομίας στην Ελλάδα, αποτελούν τρίπτυχο το οποίο στηρίζει ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, θεωρώντας το αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα. Ειδικότερα αναφορικά με τις Νέες Τεχνολογίες και τις Αναπτυξιακές εφαρμογές τους ο βουλευτής Ηρακλείου, αναμένεται ν’ ασχοληθεί εκτενέστερα, ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ο ρόλος της οποίας κρίνεται πλέον κομβικός στη δημιουργία μιας σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου