Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ποινική δίωξη στους δύο ύποπτους για την καταστροφική φωτιά στη Βιάννο


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό κατά συναυτουργία, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ασκήθηκε εναντίον των δύο ατόμων που συνελήφθησαν την Τρίτη στη Βιάννο ως ύποπτοι για πρόκληση των καταστροφικών πυρκαγιών.
Οι δύο άντρες, ένας 32χρονος κτηνοτρόφος και ένας Πακιστανός που είχε στη δούλεψή του,  οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ύστερα από μαρτυρία του πιλότου του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, οτι οι συγκεκριμένοι ήταν κοντά σε όλα τα σημεία που εκδηλώθηκαν εστίες φωτιάς.
Μάλιστα στο δικαστικό μέγαρο έφτασε και ο ίδιος ο πιλότος για να καταθέσει την μαρτυρία του και να αναγνωρίσει τους δύο άνδρες.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το flahnews,  υποστήριξαν κατά την διάρκεια της κατάθεσής τους ότι βρίσκονταν στην περιοχή καθώς εκεί έχει κοπάδι ο 32χρονος και είχαν μεταβεί για να ελέγξουν τα ζώα.
Εν τω μεταξύ η καταστροφική πυρκαγιά στη Βιάννο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στην περιοχή, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων παραμένουν 10 πυροσβεστικά οχήματα, με 20 υπαλλήλους καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου