Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οριστικά με το λογαριασμό της ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι

Από τη ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να εισπράττεται το τέλος ακινήτων και για το 2012, αλλά σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, αντί των δυο που ίσχυσαν για το τέλος του 2011, αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν εφεξής.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση για είσπραξη του τέλους μέσω ΔΕΗ ελήφθη καθώς τεχνικές δυσχέρειες και χρονικοί περιορισμοί δεν επιτρέπουν την τροποποίηση της διαδικασίας.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η επιβολή του τέλους για το 2012 ήταν μια υποχρέωση που είχε ήδη προβλεφθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012 ενώ από το 2013 θα αντικατασταθεί από ένα Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
Την Τρίτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και μπλακ-άουτ, λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Η ΓΕΝΟΠ σημείωνε ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ. Το πρόβλημα αυτό μετακυλίθηκε στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος, εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς- διανομής ενέργειας και η αλυσίδα συνεχίζεται με τους παραγωγούς ρεύματος και τους προμηθευτές πρώτων υλών και φυσικού αερίου.
«Έτσι, ο ενεργειακός τομέας, μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο, κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκατ. ευρώ από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει, άρον-άρον, πανάκριβο δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών, όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ θα είχε καταρρεύσει ήδη» ανέφερε, στην επιστολή της, η ΓΕΝΟΠ.
«Πιθανή εμμονή σας στην κατεύθυνση σύνδεσης του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και με δεδομένο ότι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν δέχεστε ούτε την πρόταση της Διοίκησης να αποσταλούν οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και όχι ενσωματωμένοι με την κατανάλωση, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα», κατέληγε η ΓΕΝΟΠ.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόσφατη απόφασή του έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου