Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τους χαρακτήρισε "αγράμματους" και "ξερόλες" μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου..ο Βολιτάκης..

"Αγράμματους" που δέχονται ενημέρωση από "ξερόλες" χαρακτήρισε ο  Δημήτρης Βολιτάκης  τους Δημοτικούς Συμβούλους  που πρότειναν την ανακήρυξη του κτιρίου που βρίσκεται μέσα στο ιδιόκτητο πάρκινγκ του στην Πλατεία Ελευθερίας ως διατηρητέο προκαλώντας  ένταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Βολιτάκης θεωρεί ότι όλοι όσοι πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια έχουν  άλλες ..
σκοπιμότητες αφού γνωρίζουν ότι τόσο το Κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ) όσο και  το Κεντρικό Συμβούλιο νεωτέρων μνημείων αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ  με απόφασεις τους ύστερα από γνωμοδότηση του γραφείου της παλαιάς πόλης Ηρακλείου έχουν αποφανθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι διατηρητέο γιατί ποτέ και πουθενά το κτίριο αυτό δεν εμφανίζεται ως καταγραμμένο μνημείο.


Ο κ.Βολιτάκης επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση 
αυτή στον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ματζαπετάκη οποίος ξεκίνησε να ασχολείται με την υπόθεση όταν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της πολεοδομίας Ηρακλείου επειδή ο αείμνηστος Νομάρχης Λυδάκης που ήταν και παππούς του έδωσε εντολή το 1931 να κτιστεί το κτίριο αυτό μέσα στην τότε ιδιοκτησία Μάρκογλου όπως αναφέρει στο βιβλίο του που εξέδωσε το 1956 .
Πάντως με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια των  40 πολιτών που κινητοποιήθηκαν μέσω της επιτροπής φορέων για την προστασία και ανάδειξη αυτού του κτιρίου ως μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου