Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συναντήθηκε ο Μάκης Βορίδης για το θέμα του ΕNISA..

Τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο  επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ.Μάκης Βορίδης όπου και είχε δίωρη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά, σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί προσωπικά για την λειτουργία του ENISA προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να στηριχθεί η λειτουργία του Οργανισμού τονίζοντας ότι για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα αλλαγής της έδρας του παρά μόνο της διεύρυνσης της λειτουργίας του .


Ερωτώμενος για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο υπουργός Υποδομών ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα στις "καλένδες" λέγοντας πως "η θητεία της κυβέρνησης συνδέεται με την ολοκλήρωση μεγάλων ζητημάτων που αφορούν στην χρηματοδότηση της χώρας. Ότι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτά τα χρονικά όρια θα το κάνουμε....Τώρα το τι θα προλάβουμε είναι ένα θέμα".

Βασική προτεραιότητα, είπε ο κ.Βορίδης, είναι να διασαφηνιστεί το ποσό με το οποίο είναι διατιθεμένη να χρηματοδοτήσει το έργο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Ερωτώμενος και για τις εξελίξεις με την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, ο κ.Βορίδης εξέφρασε την άποψη πως "η προφυλάκιση διατάσσεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής ή τελέσεως νέων αξιόποινων πράξεων. Δεν διατάσσεται η προφυλάκιση όταν κάποιος θεωρείται πως έχει διαπράξει μια πράξη....Εκεί νομίζω ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εξαιρετικά αυστηρή..."

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης είπε πως έθεσε στον υπουργό όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην Κρήτη, και πως ο κ.Βορίδης έδειξε μια θετική στάση, αν και όπως επεσήμανε ο μικρός χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου