Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη ..

Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 50 ετών η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη. Η σκηνοθέτις το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε με μεγάλο θάρρος το καρκίνο από τον οποίο έπασχε.
Η υπερδραστήρια Λουκία Ρικάκη υπήρξε διευθύντρια και ψυχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Υγείας «Ιπποκράτης» και του Ecofilms της Ρόδου και παραγωγός της πιο πρωτοποριακής, την δεκαετία του '80, νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής για τις τέχνες, τα «Χρώματα».

Λίγους μήνες πριν προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της «Σχέδιο Σωτηρία» στο Φεστιβάλ της Χαλκίδας, βασισμένο στο μεγάλο εικαστικό «Σχέδιο Σωτηρία - Μνήμη και Ασθένεια στον εικαστικό λόγο».
Γεννήθηκε το 1961 στον Πειραιά. Σπούδασε Iστορία της Tέχνης, Kινηματογράφο, Γραφικές Tέχνες και Φωτογραφία στο Dartington College of Arts στην Aγγλία. Έπειτα το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρεία ORAMA FILMS για την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και ποιοτικών ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Το 2000 ίδρυσε την εταιρεία Tricky Films. Tο 1996 ίδρυσε και διευθύνει τις 2 θεατρικές σκηνές του Θεάτρου «104-Kέντρο Λόγου και Tέχνης». Ακόμα, δίδαξε ηθοποιούς στο «Εργαστήρι» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στα σεμινάρια του οίκου Christie's στην Ελλάδα.
Ήταν υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της IYF International Youth Federation. Διατέλεσε tutor στα εκπαιδευτικά προγράμματα στελεχών στο European Youth Center του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπήρξε συντονίστρια του προγράμματος έρευνας για τα οπτικοακουστικά στην παιδεία Συμβούλιο της Ευρώπης 1990.
Ήταν μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης European Youth Forum και διατέλεσε υπεύθυνη κινηματογράφου σε σεμινάρια εκπαιδευτικών του προγράμματος MEΛINA 2000.
Περισσότερα για το έργο της μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα www.luciarikaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου